Duurzaamheid

Aan de slag met duurzaamheid? Dat is makkelijker dan u denkt! Begin bijvoorbeeld met het scheiden van uw afval. Of maak uw huis duurzamer met energiebesparende maatregelen. Wij helpen u op weg. Samen Doen, Samen Duurzaam!

Het logo van Samen doen, samen duurzaam.

Voor de gemeente Roerdalen is duurzaamheid een belangrijk thema. Als gemeente zetten we op verschillende manieren in op duurzaamheid en denken of helpen we mee. Ook zijn organisaties in onze dorpen al actief aan de slag gegaan. Benieuwd hoe? Neem een kijkje op onze website Samendoensamenduurzaam.nl.

Bezoek onze speciale website over duurzaamheid

Energie besparen en opwekken

Samen zorgen we ervoor dat Roerdalen duurzaam, groen en schoon blijft. Gemeente, inwoners, ondernemers en verenigingen, samen maken we het verschil!

Gemeente Roerdalen heeft een actieplan Duurzame Energie opgesteld, boordevol maatregelen om energie te besparen én schone energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op gebouwen of aan nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s. Maar we kunnen klimaatverandering alleen tegengaan als iedereen in actie komt. Via de campagne ‘Samen doen, samen duurzaam!’ geven we u tips om zelf aan de slag te gaan. Ook brengen we goede voorbeelden uit onze gemeente onder de aandacht. Neem snel een kijkje op de website www.samendoensamenduurzaam.nl.

Regionale Energiestrategie

In het jaar 2030 moet de uitstoot van CO2 in Nederland gehalveerd zijn. En in 2050 moet deze zelfs 95% lager zijn dan nu. Dat hebben we in 2019 afgesproken in het klimaatakkoord. Dertig regio’s in ons land maken nu een plan waarin staat welke bijdrage de regio daaraan gaat leveren. Dit noemen we een Regionale Energie Strategie (RES). Roerdalen is onderdeel van de regio Noord- en Midden-Limburg. Meer informatie over de RES vind je op de website van de RES.

Heeft u gevonden wat u zocht?