Op www.mijnafvalwijzer.nl leest u alles over de ophaaldagen op uw adres. Ook vindt u hier informatie over bijvoorbeeld het scheiden van afval, openingstijden en locaties van inzamelpunten en de tarieven van het Milieupark.

Om de AfvalWijzer te kunnen openen, moet u eerst uw postcode en huisnummer invullen. Klik daarna op 'Ga door'.

Heeft u nog vragen over afval? Neem dan contact met ons op.

Altijd op de hoogte via de Afvalwijzer-App

De website www.mijnafvalwijzer.nl heeft een eigen app, geschikt voor uw smartphone of tablet. In de app vindt u alle informatie over de ophaaldagen in uw straat.

Download in de App-Store (iOS)

Download in de Play-Store (Android)

Afvalzakken

In onze gemeente scheiden we plastic en drankkartons in aparte afvalzakken. Deze zakken worden vier keer per jaar bij u thuis geleverd. U ontvangt twee rollen per keer. Dit zijn in totaal 24 zakken. Mocht dit te weinig zijn, dan kunt u gratis extra zakken afhalen op de volgende plekken:

  • Servicepunt Roerdalen

Schaapsweg 20
6077 CG
Sint Odiliënberg

  • Gemeenteloods Roerdalen

Kastanjelaan 12
6074 NC
Melick

Snoeihout

Een aantal keer per jaar worden uw snoeihout, wortels of stronken tegen betaling aan huis opgehaald. Het snoeihout kunt u ook laten versnipperen om in uw tuin te gebruiken. Bekijk de pagina over de Snoeihoutactie voor meer informatie.

Afvalbak aanvragen, vervangen of laten repareren

In Roerdalen haalt RD Maasland het huisafval op. RD Maasland zorgt ervoor dat alle inwoners van onze gemeente een grijze en groene bak hebben. Wilt u een nieuwe afvalbak? Is uw container kapot? Of wilt u graag een grotere of kleinere afvalbak? Vul het formulier van RD Maasland in.

Vul het formulier in

Afvalstoffenheffing

De tarieven voor ophalen van afval en dergelijke (afvalstoffenheffing) vindt u op de website van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW). 

Heeft u gevonden wat u zocht?