In Roerdalen is het prettig wonen en leven. Er is een bruisend verenigingsleven en inwoners zetten zich in voor elkaar. Dit willen we graag zo houden, ook in de toekomst. Daarom ondersteunen we inwoners, ondernemers, en vrijwilligersorganisaties met subsidies.

Met het subsidiebeleid willen we:

  • meer inwoners mee laten doen in de maatschappij
  • het beschikbare geld eerlijker verdelen
  • de regels simpeler maken

Iedereen doet mee

We vinden het belangrijk dat in Roerdalen iedereen mee kan doen. Vrijwilligersorganisaties leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren die mensen met elkaar verbinden. Ook mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zomaar ontmoeten. We hopen dat de subsidies hierbij helpen.

Subsidie aanvragen

Verenigingen en vrijwilligersorganisaties kunnen verschillende soorten subsidies aanvragen:

Andere manier van samenwerken

Voor ondersteuning op verschillende leefgebieden kunt u terecht bij het Sociaal Team Roerdalen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het invullen van formulieren. Maar ook wanneer u zich eenzaam voelt. Of wanneer u op zoek bent naar een maatje, burenhulp of gewoon iemand om eens mee te praten. In het Sociaal Team werken deskundigen van verschillende organisaties op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening. De partners in het Sociaal Team krijgen subsidie voor de ondersteuning van hun werk.

Professionals met verschillende achtergronden bieden samen de juiste ondersteuning aan onze inwoners. De een heeft iets meer van dit nodig, en de ander iets meer van dat. Vanaf 1 januari 2021 werken alle professionals in het Sociaal Team daarom vanuit één gezamenlijke opdracht Hiervoor ontvangen zij dan ook één subsidie die zij naar behoefte verdelen. Daardoor kunnen zij de subsidie gebruiken op de plek waar het nodig is.

Subsidiekader en subsidieregister

Alle informatie over de regels voor subsidie in gemeente Roerdalen vindt u in de subsidieverordening(externe link). Wilt u meer lezen over hoe het subsidiebeleid is ontstaan? Lees dan het subsidiekader. Benieuwd wie er vorig jaar subsidie hebben ontvangen? Dat vindt u terug in het subsidieregister.

Subsidie voor isolatie en verduurzamen woning

Er zijn diverse (subsidie)regelingen voor het isoleren en verduurzamen van uw huis. U vindt alle informatie daarover op onze duurzaamheidswebsite(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?