Subsidies in gemeente Roerdalen

In Roerdalen is het prettig wonen en leven. Er is een bruisend verenigingsleven en inwoners zetten zich in voor elkaar. Dit willen we graag zo houden, ook in de toekomst. Daarom ondersteunen we inwoners, ondernemers, en vrijwilligersorganisaties met subsidies.

Met het subsidiebeleid willen we:

  • meer inwoners mee laten doen in de maatschappij
  • het beschikbare geld eerlijker verdelen
  • de regels simpeler maken

Subsidies voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties 

We vinden het belangrijk dat in Roerdalen iedereen mee kan doen. Vrijwilligersorganisaties leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren die mensen met elkaar verbinden. Ook mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zomaar ontmoeten. We hopen dat de subsidies hierbij helpen.

Subsidie aanvragen

Verenigingen en vrijwilligersorganisaties kunnen verschillende soorten subsidies aanvragen:

Structurele subsidie

De structurele subsidie is op dit moment niet beschikbaar. In mei 2024 volgt nieuwe informatie over de structurele subsidie vanaf 2025 en verder. Organisaties die in 2024 al structurele subsidie ontvangen informeren wij via een persoonlijk bericht over de nieuwe subsidieaanvraag.

Subsidie Sociaal Team Roerdalen

Voor ondersteuning op verschillende leefgebieden kunt u terecht bij het Sociaal Team Roerdalen. In het Sociaal Team werken deskundigen van verschillende organisaties op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening. De partners in het Sociaal Team ontvangen gezamenlijk één subsidie, die zij naar behoefte verdelen. Daardoor kunnen zij de subsidie gebruiken op de plek waar het nodig is.

Subsidiekader en subsidieregister

Alle informatie over de regels voor subsidie in gemeente Roerdalen vindt u in de subsidieverordening. Wilt u meer lezen over hoe het subsidiebeleid is ontstaan? Lees dan het subsidiekader. Benieuwd wie er vorig jaar subsidie hebben ontvangen? Dat vindt u terug in het subsidieregister.

Overige subsidies

Kijk voor meer informatie over de subsidies in gemeente Roerdalen op onze overzichtspagina Subsidies

Subsidies voor het verduurzamen van uw huis

Er zijn diverse (subsidie)regelingen voor het isoleren en verduurzamen van uw huis. U vindt alle informatie daarover op onze duurzaamheidswebsite.

Heeft u gevonden wat u zocht?