In Roerdalen is het prettig wonen en leven. Er is een bruisend verenigingsleven en inwoners zetten zich in voor elkaar. Dit willen we graag zo houden, ook in de toekomst. Daarom ondersteunen we inwoners, ondernemers, en vrijwilligersorganisaties met subsidies.

Met het subsidiebeleid willen we:

  • meer inwoners mee laten doen in de maatschappij
  • het beschikbare geld eerlijker verdelen
  • de regels simpeler maken

Iedereen doet mee

We vinden het belangrijk dat in Roerdalen iedereen mee kan doen. Vrijwilligersorganisaties leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren die mensen met elkaar verbinden. Ook mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zomaar ontmoeten. We hopen dat de subsidies hierbij helpen.

Subsidie aanvragen

Verenigingen en vrijwilligersorganisaties kunnen verschillende soorten subsidies aanvragen:

  • Incidentele subsidie
  • Educatief pakket. Let op: het is op dit moment niet meer mogelijk om een aanvraag voor 2021 in te dienen. In 2021 werken we samen met de gebruikers van het educatief pakket aan de doorontwikkeling van deze subsidie.
  • Structurele subsidie. Het is op dit moment niet meer mogelijk om een aanvraag voor 2021 in te dienen. Meer informatie over deze subsidie volgt nog.

U kunt de subsidie online aanvragen. Verenigingen en stichtingen ondertekenen de digitale aanvraag met eHerkenning; burgerinitiatieven ondertekenen deze met DigiD. Voor komend jaar is het ook nog mogelijk om subsidie aan te vragen via e-mail of per post. Vanaf 2021 kan de subsidie alleen digitaal aangevraagd worden.

Andere manier van samenwerken

Voor ondersteuning op verschillende leefgebieden kunt u terecht bij het Sociaal Team Roerdalen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het invullen van formulieren. Maar ook wanneer u zich eenzaam voelt. Of wanneer u op zoek bent naar een maatje, burenhulp of gewoon iemand om eens mee te praten. In het Sociaal Team werken deskundigen van verschillende organisaties op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening. De partners in het Sociaal Team krijgen subsidie voor de ondersteuning van hun werk. 

Professionals met verschillende achtergronden bieden samen de juiste ondersteuning aan onze inwoners. De een heeft iets meer van dit nodig, en de ander iets meer van dat. Vanaf 1 januari 2021 werken alle professionals in het Sociaal Team daarom vanuit één gezamenlijke opdracht  Hiervoor ontvangen zij dan ook één subsidie die zij naar behoefte verdelen. Daardoor kunnen zij de subsidie gebruiken op de plek waar het nodig is.

Subsidiekader en subsidieregister 2019

Alle informatie over de regels voor subsidie in gemeente Roerdalen vindt u in de subsidieverordening. Wilt u meer lezen over hoe het subsidiebeleid is ontstaan? Lees dan het subsidiekader. Benieuwd wie er vorig jaar subsidie hebben ontvangen? Dat vindt u terug in het subsidieregister 2019.

Heeft u gevonden wat u zocht?