Structurele subsidie

Vrijwilligersorganisaties die structureel activiteiten aanbieden in Roerdalen, kunnen hiervoor structurele subsidie aanvragen. Denk aan de sportvereniging, de jeugdclub of seniorenvereniging. Vrijwilligersorganisaties met én zonder leden kunnen deze subsidie aanvragen. Voor organisaties met leden geldt dat minimaal 80% van de actieve leden onze gemeente moet wonen. Buurtverenigingen, organisaties die volksfeesten regelen of EHBO verenigingen kunnen ook structurele subsidie aanvragen. U vraagt de subsidie vóór 15 september 2024 aan. Wij kennen deze toe voor de jaren 2025 en 2026.

Wat moet ik doen?

Vraagt u de subsidie aan voor een organisatie? Volg dan onderstaande stappen:

1. Subsidieregel lezen

Lees eerst de subsidieregel (klik op de link met de rechter muisknop en kies "openen in nieuw tabblad"). Zo weet u of u in aanmerking komt en waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld wanneer u de subsidie uiterlijk moet aanvragen en aan welke voorwaarden u moet voldoen.

2. Documenten paraat hebben bij eerste aanvraag

Is het de eerste keer dat de organisatie structurele subsidie aanvraagt? Zorg dan dat u de onderstaande documenten op uw computer heeft opgeslagen. Ontving u de afgelopen jaren al structurele subsidie dan hoeft dat niet.

•    de statuten
•    het inhoudelijke jaarverslag
•    de jaarrekening

3. Formulier invullen

U kunt het aanvraagformulier online invullen via een knop hieronder. U kunt inloggen met eHerkenning. Bij online aanvragen is dit vanaf 2024 verplicht. eHerkenning is een middel waarmee bedrijven, stichtingen en verenigingen zich online kunnen identificeren. Net zoals DigiD voor particulieren. Heeft uw organisatie nog geen eHerkenning? Dan kunt u dit aanvragen via www.eherkenning.nl. U vindt hier ook meer informatie over eHerkenning. We merken dat de website van eHerkenning soms vragen oproept. Kijk daarom ook naar de extra uitleg over de aanvraag van eHerkenning. Lukt het niet om uw aanvraag online in te dienen? Neem dan contact op met subsidies@roerdalen.nl. We zorgen dan voor een passende oplossing.

Let op: u kunt als organisatie niet inloggen met DigiD.

Structurele subsidie online aanvragen

Hoe lang duurt het?

Nadat u de subsidie heeft aangevraagd, ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging. Ontbreekt er iets in de aanvraag? Dan krijgt u van ons een e-mail waarin we vragen om de informatie aan te vullen. Pas als de aanvraag compleet is nemen wij deze in behandeling. U ontvangt uiterlijk vóór 31 december 2024 een besluit op uw aanvraag.

Heeft u gevonden wat u zocht?