Het educatief pakket helpt om talent te ontdekken en de ontwikkeling daarvan te bevorderen. Het gaat daarbij om cultuureducatie en een gezonde leefstijl. Het pakket richt zich op basisschoolkinderen t/m 12 jaar en jongeren t/m 18 jaar via verenigingen of vrijwilligersorganisaties. Voor het educatief pakket is een subsidie beschikbaar.

Het educatief pakket biedt subsidie voor activiteiten op het gebied van sport, leefstijl, muziek en cultuur voor de volgende doelen:

  • Jeugdontwikkeling via de basisschool t/m 12 jaar.
  • Jeugdontwikkeling via de vereniging of vrijwilligersorganisatie t/m 18 jaar.

Hieronder leest u hoe u de subsidie kunt aanvragen. De subsidieaanvraag moet uiterlijk 1 oktober 2022 bij ons binnen zijn. Aanvragen die na deze datum binnenkomen nemen we niet meer in behandeling.

Wie kan een aanvraag doen?

Deze subsidie kan worden aangevraagd door de penvoerder van de samenwerkende sport-, cultuur- of muziek verenigingen of organisatie(s) en de basisschool in uw dorp. De samenwerkende organisaties bieden activiteiten aan op het gebied van sport, bewegen, gezonde leefstijl, muziek of cultuur.

De penvoerder(aanvrager) vraagt de subsidies aan. Dit kan een vrijwilligersorganisatie zijn, maar ook een basisschool. Deze penvoerder is contactpersoon. Diegene is verantwoordelijk voor:

  • het verzamelen van alle gegevens (ook van de mede-aanvragers)
  • het afstemmen met alle partijen
  • het indienen van de subsidieaanvraag

Meer informatie over de taken en werkwijze van de penvoerder vindt u in onderstaand document.

Aanvragen subsidie educatief pakket

1. Subsidieregel lezen

Lees eerst de subsidieregel (klik op de link met de rechter muisknop en kies 'openen in nieuw tabblad'). Zo weet u of u in aanmerking komt en waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld wanneer u de subsidie uiterlijk moet aanvragen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. 

2. Formulier invullen

Vul het formulier online in door hieronder op de knop te drukken. U logt in met eHerkenning. eHerkenning is een middel waarmee bedrijven zich online kunnen identificeren. Net zoals DigiD voor particulieren. Heeft uw organisatie nog geen eHerkenning? Dan kunt u dit aanvragen via www.eherkenning.nl. U vindt hier ook meer informatie over eHerkenning. We merken dat de website van eHerkenning soms vragen oproept. Kijk daarom ook naar de extra uitleg over de aanvraag van eHerkenning.

Let op: u kunt als organisatie niet inloggen met DigiD.

Subsidie educatief pakket aanvragen

3. Opleidingsplan

Na uw aanvraag ontvangt u van ons een sjabloon voor het opstellen van een opleidingsplan, passend bij uw subsidieaanvraag. Deze vult u in en stuurt u naar ons terug. 

Hoe lang duurt het?

Nadat u de subsidie heeft aangevraagd, ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging. Ontbreekt er iets in de aanvraag? Dan krijgt u van ons een e-mail waarin we vragen om de informatie aan te vullen. Pas als de aanvraag compleet is nemen wij deze in behandeling. Uiterlijk in december ontvangt u ons besluit over de subsidieaanvraag.

Heeft u gevonden wat u zocht?