Het educatief pakket helpt om talent te ontdekken en de ontwikkeling daarvan te bevorderen. Het gaat daarbij om cultuureducatie en een gezonde leefstijl. Het pakket richt zich op basisschoolkinderen t/m 12 jaar en jongeren t/m 18 jaar via verenigingen of vrijwilligersorganisaties. Voor het educatief pakket is een subsidie beschikbaar. De aanvraagtermijn hiervoor is op dit moment verlopen. Vanaf mei 2023 kunt u deze opnieuw aanvragen. 

Het educatief pakket biedt subsidie voor activiteiten op het gebied van sport, leefstijl, muziek en cultuur voor de volgende doelen:

  • Jeugdontwikkeling via de basisschool t/m 12 jaar.
  • Jeugdontwikkeling via de vereniging of vrijwilligersorganisatie t/m 18 jaar.

Wie kan een aanvraag doen?

Deze subsidie kan worden aangevraagd door de penvoerder van de samenwerkende sport-, cultuur- of muziek verenigingen of organisatie(s) en de basisschool in uw dorp. De samenwerkende organisaties bieden activiteiten aan op het gebied van sport, bewegen, gezonde leefstijl, muziek of cultuur.

De penvoerder(aanvrager) vraagt de subsidies aan. Dit kan een vrijwilligersorganisatie zijn, maar ook een basisschool. Deze penvoerder is contactpersoon. Diegene is verantwoordelijk voor:

  • het verzamelen van alle gegevens (ook van de mede-aanvragers)
  • het afstemmen met alle partijen
  • het indienen van de subsidieaanvraag

Meer informatie over de taken en werkwijze van de penvoerder vindt u in onderstaand document.

Heeft u gevonden wat u zocht?