Subsidie educatief pakket

Het educatief pakket helpt om talent te ontdekken en de ontwikkeling daarvan te bevorderen. Het gaat daarbij om cultuureducatie en een gezonde leefstijl. Het pakket richt zich op basisschoolkinderen t/m 12 jaar en jongeren t/m 18 jaar via verenigingen of vrijwilligersorganisaties. Voor het educatief pakket is vanaf mei 2024 weer een subsidie beschikbaar.

Het educatief pakket biedt subsidie voor activiteiten op het gebied van sport, leefstijl, muziek en cultuur voor de volgende doelen:

  • Jeugdontwikkeling via de basisschool t/m 12 jaar.
  • Jeugdontwikkeling via de vereniging of vrijwilligersorganisatie t/m 18 jaar.

Wie kan een aanvraag doen?

De penvoerder van de samenwerkende sport-, cultuur- of muziek verenigingen of organisatie(s) en de basisschool in uw dorp kan deze subsidie aanvragen. De samenwerkende organisaties bieden activiteiten aan op het gebied van sport, bewegen, gezonde leefstijl, muziek of cultuur.

De penvoerder(aanvrager) vraagt de subsidies aan. Dit kan een vrijwilligersorganisatie zijn, maar ook een basisschool. Deze penvoerder is contactpersoon. Diegene is verantwoordelijk voor:

  • het verzamelen van alle gegevens (ook van de mede-aanvragers)
  • het afstemmen met alle partijen
  • het indienen van de subsidieaanvraag

Meer informatie over de taken en werkwijze van de penvoerder vindt u in onderstaand document.

Aanvragen subsidie educatief pakket

Lees de informatie hieronder goed door voordat u de aanvraag indient. De subsidieaanvraag moest uiterlijk 1 oktober 2024 bij ons binnen zijn. Aanvragen die na deze datum binnen zijn gekomen nemen we niet meer in behandeling.

1. Subsidieregel lezen

Lees eerst de subsidieregel (klik op de link met de rechter muisknop en kies 'openen in nieuw tabblad'). Zo weet u of u in aanmerking komt en waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld wanneer u de subsidie uiterlijk moet aanvragen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. 

2. Formulier invullen

U kunt inloggen met eHerkenning. Bij online aanvragen is dit vanaf 2024 verplicht. eHerkenning is een middel waarmee bedrijven, stichtingen en verenigingen zich online kunnen identificeren. Net zoals DigiD voor particulieren. Heeft uw organisatie nog geen eHerkenning? Dan kunt u dit aanvragen via www.eherkenning.nl. U vindt hier ook meer informatie over eHerkenning. We merken dat de website van eHerkenning soms vragen oproept. Kijk daarom ook naar de extra uitleg over de aanvraag van eHerkenning. Lukt het niet om uw aanvraag online in te dienen? Neem dan contact op met subsidies@roerdalen.nl. We zorgen dan voor een passende oplossing. 

3. Bijlagen

De volgende documenten worden in mei 2024 aan de, bij de gemeente bekende penvoerders, toegestuurd:

  • Opleidingsplan 2025
  • Opgave samenwerkende partners (Gezonde leefstijl, Muziek op school)

Zorg ervoor dat deze bijlagen volledig zijn gevuld voordat u de aanvraag indient. 

Subsidie educatief pakket aanvragen

Hoe lang duurt het?

Nadat u de subsidie heeft aangevraagd, ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging. Ontbreekt er iets in de aanvraag? Dan krijgt u van ons een e-mail waarin we vragen om de informatie aan te vullen. Pas als de aanvraag compleet is nemen wij deze in behandeling. Uiterlijk in december 2024 ontvangt u ons besluit over de subsidieaanvraag. 

Heeft u gevonden wat u zocht?