De aanvraag voor eHerkenning gaat via de website www.eherkenning.nl. Daar staat ook alle informatie. De gemeente kan daar niet in helpen. Maar we merken dat de website van eHerkenning soms vragen oproept. Daarom volgt hier wat extra uitleg.

Volg op de website van eHerkenning de stappen van de aanvraag. Lees goed wat er staat. Meestal kiest u ‘eHerkenning aanvragen of upgraden’. Met andere woorden: u wilt de optie voor eHerkenning niet zelf aanbieden aan anderen. U wilt juist zelf gebruik maken van eHerkenning.

Als u heeft geklikt op ‘eHerkenning aanvragen of upgraden’ volgt u een stappenplan. U moet daarvoor iets naar beneden op de pagina.

Betrouwbaarheidsniveau 

U moet ook kiezen welk betrouwbaarheidsniveau u neemt. Op dit moment houden wij voor de subsidieaanvragen betrouwbaarheidsniveau 2 aan. Maar we raden u aan om voor een hoger betrouwbaarheidsniveau te kiezen:

  • Mogelijk hanteren we volgend jaar betrouwbaarheidsniveau 2+. Dat bekijken we op dit moment.
  • Andere organisaties zoals de Belastingdienst hanteren een hoger betrouwbaarheidsniveau. De Belastingdienst hanteert minimaal niveau 3. Als u hier nu al rekening mee houdt kunt u uw eHerkenning op meerdere plekken gebruiken.  

Vragen

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met eHerkenning.  Zij kunnen u ook adviseren bij specifieke vragen over uw situatie.