Alle grond in onze gemeente die niet in het bezit is van inwoners, bedrijven of natuurbeheer, is gemeentegrond. Soms bieden we gemeentegrond te koop of te huur aan. Zo kunt u bijvoorbeeld bouwgrond kopen, een volkstuintje huren, of landbouwgrond pachten.

Inschrijven pachtvrije landbouwgronden 2020

Agrariërs en loonbedrijven waarvan de hoofdvestiging zich in gemeente Roerdalen bevindt, kunnen zich inschrijven via onderstaand formulier. U dient het ingevulde inschrijfformulier in te leveren op woensdag 12 februari om 10:00 uur, tijdens een openbare zitting in het gemeentehuis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ivo Huntjens van Rentmeesterskantoor Huntjens via telefoonnummer: 06 51 28 25 18.

Bouwkavel (bouwgrond) kopen

Soms bieden we grond te koop aan om op te bouwen. Dit heet een bouwkavel. Bouwkavels bieden we meestal aan binnen een bouwproject. Deze grond verkopen wij alleen als bouwgrond als het bestemmingsplan woningbouw mogelijk maakt. Afgelopen jaren hebben we binnen de projecten Wienkeskoel II en Oortjensveld III nog enkele kavels verkocht. Op dit moment verkopen wij als gemeente onderstaande bouwkavels in Roerdalen:

  • Dukatenlaan Herkenbosch (fase 1 alles verkocht, fase 2 start begin 2020).

Heeft u grond gekocht? Dan kunt u pas beginnen met bouwen op deze grond als u een omgevingsvergunning heeft voor uw bouwplan.

Volkstuin (moestuin) huren

U kunt op verschillende plekken in Roerdalen een volkstuintje van ons huren. Een volkstuin mag u gebruiken voor het verbouwen van groenten en fruit. Op de volgende plekken zijn nog volkstuintjes vrij:

Beschikbare volkstuinen
DorpStraat
Montfort

Brandlintjesweg

Kerktiend

Broekweg

Posterholt

Rector vd Boornlaan

Oude Heerbaan

Sint OdiliënbergTussen 1e en 2e Kranenpoelweg
Vlodrop2e Kruisweg

In de documenten hieronder vindt u de locaties van alle volkstuinen in de gemeente Roerdalen. De volkstuinen die nog vrij zijn, zijn aangegeven in groen.

Let op: De vrije plekken zijn onder voorbehoud. Het kan zijn dat deze niet helemaal actueel zijn. Heeft u interesse in een volkstuin? Neem dan contact met ons op via (0475) 538 888 of info@roerdalen.nl.

Landbouwgrond pachten

Heeft u een landbouwbedrijf in Roerdalen? Dan kunt u grond van ons pachten. Grond pachten kan alleen als u de grond gebruikt voor landbouw.

Elk jaar in de periode januari – maart publiceren wij beschikbare landbouwgrond. Kijk hiervoor bij de nieuwsberichten op deze website of in Roerdalenbericht (in het krantje VIA Roerdalen).

Heeft u gevonden wat u zocht?