Kunt u zelf niet gaan stemmen op 23 mei? Bijvoorbeeld omdat u geen tijd heeft? Of omdat u slecht ter been bent? Laat uw stem niet verloren gaan. U kunt iemand anders vragen om voor u te stemmen. Daarvoor moet u die persoon machtigen.

Wie kan ik machtigen?

De persoon die u machtigt:

  • moet in de gemeente Roerdalen wonen
  • moet kiesgerechtigd zijn

Wat moet ik doen?

Woont de kiezer in Roerdalen? Dan kunt u machtigen via de stempas die u gekregen heeft. Woont degene die u wilt machtigen niet in Roerdalen? Vraag dan een schriftelijke machtiging aan.

Machtigen via de stempas

Vul samen de gegevens op de achterkant van de stempas in. Zet hier uw handtekening onder. De kiezer die voor u stemt, neemt een kopie van uw identiteitsbewijs mee. De kiezer breng zijn eigen stem tegelijk uit met de stem waarvoor diegene gemachtigd is.

Machtigen kan tot op de stemdag. In het stembureau kunt u geen machtiging meer afgeven.

Let op: een kiezer mag door maximaal twee personen gemachtigd worden om te stemmen.

Schriftelijke machtiging

Wilt u iemand machtigen die mag stemmen, maar niet in de gemeente Roerdalen woont? Dan kunt u een schriftelijke machtiging geven. Het aanvraagformulier voor deze schriftelijke machtiging vindt u hieronder. U kunt het ook ophalen bij het Servicepunt. Vul het machtigingsformulier in en stuur het naar ons op. Adres en openingstijden vindt u op de contactpagina.

Zorg ervoor dat het aanvraagformulier uiterlijk 20 mei 2019 bij ons binnen is. Anders kunnen wij helaas geen schriftelijke machtiging meer afgeven.

Model L8 Volmacht