Als inwoner kent u uw dorp op uw duimpje. U weet wat er goed gaat en wat beter kan. Heeft u een idee dat uw dorp krachtiger maakt? Laat het ons weten! Op deze pagina vindt u alvast een aantal inspirerende initiatieven voor heel Roerdalen.

Oké Roerdalen

Stichting Oké Roerdalen zet zich in voor prettig wonen en leven in Roerdalen. Ook als het even wat minder gaat. Samen doen staat bij Oké Roerdalen voorop. De stichting heeft kringloopwinkel Petit Beurs, biedt fiets- en naailessen aan en heeft het project Computerloos. Verder kunnen de vrijwilligers u helpen bij het invullen van formulieren.

Download de flyer voor meer informatie: 

Energiecoöperatie Duurzaam Roerdalen

Duurzaam Roerdalen is opgericht in juni 2017. Het doel is om het gebruik van duurzame energie te vergroten en zo veel mogelijk mensen hierin mee te nemen. De coöperatie richt zich op:

 • stimuleren van het lokaal opwekken van energie
 • produceren van duurzame energie
 • collectief inkopen van eerlijke energie
 • bevorderen van energiebesparing
 • verbeteren van samenwerking op het gebied van duurzame energie

De coöperatie werkt nauw met ons samen en zit als actieve adviseur aan tafel bij onder andere:

 • beheerders en uitbaters van accommodaties
 • ondernemers
 • woningcorporaties
 • scholen
 • inwoners

Meer informatie: www.duurzaamroerdalen.nl

Kijk voor meer informatie over duurzaamheid ook eens op onze pagina over duurzaamheid.

Roerdalen voor honden

De werkgroep ‘Roerdalen voor honden’ bestaat uit een aantal hondenliefhebbers uit onze dorpen. Zij  werken aan het verbeteren van het beeld van de hond als huisdier. Dat doen ze onder andere door aandacht te vragen voor het opruimen van hondenpoep. Daarvoor zijn in de hele gemeente afvalbakken voor hondenpoep (Depodogbakken) geplaatst.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina

Roerdalen verbindt

Roerdalen verbindt is een initiatief van een groep inwoners uit alle dorpen. De groep werkt aan een goede verbinding tussen de verschillende dorpen én een goede verbinding met ons als gemeente.  Centraal staat:  

 • ontmoeten
 • samenwerken
 • een sterk netwerk
 • communiceren
 • van elkaar leren

Om dit te bereiken worden aandachtsvelden en actiepunten besproken tijdens verschillende bijeenkomsten.

Meer informatie: Piet Wolters, telefoonnummer (0475) 54 17 68.

Initiatiefgroep Leefbaarheid in Roerdalen

Eind november 2018 vond in kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch een Rabo Late Night-bijeenkomst plaats. Een van de gespreksthema’s ging over leefbaarheid in Roerdalen. Onderwerpen als wonen, gezondheid, duurzaamheid en ondernemerschap kwamen daarbij aan bod. Conclusie was dat verbeteren van leefbaarheid begint bij het kennen van de behoeftes, denken in mogelijkheden, bundelen van krachten en vooral ‘doen’. De bijeenkomst leverde een aantal betrokken inwoners op, die samen met een afvaardiging van de Rabobank met ‘leefbaarheid’ aan de slag gaan. Wil je meedoen of meer weten? Bel of app met de dorpscontactpersonen: Paul Arns tel. 06 20 40 89 54 of Harrie Gootzen tel. 06 11 73 88 40.

Roerdalen viert 75 jaar Vrijheid

In alle dorpen vinden voorbereidingen plaats om in de aanloop naar en op 13, 14 en 15 maart 2020 de bevrijding in 1945 te vieren. Daarin staat het begrip vrijheid centraal, inclusief de offers die ervoor zijn gebracht en wat het ons nog iedere dag brengt. De dorpen bereiden hun eigen programma voor. Dorpsoverstijgend werken ze samen om programma’s op elkaar af te stemmen en met elkaar te verbinden. Jonge en oude inwoners, oud-strijders uit binnen en buitenland, verenigingen, scholen, musea, kerken, ondernemers, horeca en nog veel meer betrokkenen werken vol overtuiging samen. Het is precies wat we met ‘Samen Doen’ bedoelen. Wil je ook meedoen, bijdragen of meer weten? Bel met Piet Wolters, tel. 0475-541768.

Heeft u ook een idee?

Heeft u een idee voor uw dorp, of misschien wel voor heel Roerdalen? Laat het ons weten via onze dorpscontactpersonen.

Heeft u gevonden wat u zocht?