Bent u een starter op de woningmarkt? Dan kunnen we u helpen bij het kopen van een woning in Roerdalen. Hiervoor hebben wij de starterslening. De starterslening overbrugt het verschil de kosten van de woning en de hypotheek die u kunt krijgen.

Wat houdt een starterslening in?

De starterslening is een extra lening, bovenop uw hypotheek. Deze verstrekken wij samen met  de provincie Limburg. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voert de regeling uit. Om deze regeling uit te voeren heeft SVn een toewijzing van ons nodig.

Op de website Starterslening Roerdalen ziet u aan welke voorwaarden u moet voldoen.

De hoogte van de lening hangt af van uw inkomen en uw eigen vermogen. Via de Rekenhulp kunt u uitrekenen welk bedrag u kunt lenen.

Wat moet ik doen?

Vul het formulier hieronder in en stuur het naar ons op. Stuur met het aanvraagformulier de volgende zaken mee:

  • Kopie van uw paspoort of identiteitskaart
  • Kopie van de ondertekende koop- of aanneemovereenkomst. Als ontbindende voorwaarde moet hierin staan dat u een Starterslening krijgt.

Hoe gaat het verder?

U krijgt binnen vijf werkdagen bericht of we een starterslening toewijzen. Gaan wij akkoord? Dan ontvangt u ook informatie over hoe het verder gaat met de aanvraag van de lening via SVn. SVn beoordeelt uw aanvraag binnen twee weken. Als wij akkoord gaan, verstrekt SVn namens ons de starterslening.

Wat kost het?

De kosten vindt u terug in de Rekenhulp. Zie hiervoor het kopje ‘Wat houdt een starterslening in?’.

Heeft u gevonden wat u zocht?