Bent u een starter op de woningmarkt? Dan kunnen we u helpen bij het kopen van een woning in Roerdalen. Hiervoor hebben wij de starterslening. De starterslening overbrugt het verschil de kosten van de woning en de hypotheek die u kunt krijgen.

Wat houdt een starterslening in?

De starterslening is een extra lening, bovenop uw hypotheek. Deze verstrekken wij samen met  de provincie Limburg. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voert de regeling uit. Om deze regeling uit te voeren heeft SVn een toewijzing van ons nodig. Op de website Starterslening Roerdalen(externe link) ziet u aan welke voorwaarden u moet voldoen.

U kunt een starterslening aanvragen voor een huis of appartement met een aankoopsom tot € 280.000,-. Het maximale leenbedrag is 20% van de aankoopsom. Bij een huis van € 280.000 komt dit neer op maximaal € 56.000,-.

Wat moet ik doen?

Vraag de starterslening aan via onderstaande knop. Lukt het niet om de aanvraag te doen? Neem dan contact met ons op.

Starterslening aanvragen(externe link)

Hoe gaat het verder?

U ontvangt binnen vijf werkdagen een toewijzing van de gemeente. Hierin staat meer informatie over de vervolgstappen bij de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). SVn beoordeelt uw aanvraag binnen twee weken. Bij een positief advies verstrekt SVn de starterslening namens de gemeente.

Heeft u gevonden wat u zocht?