In het centrum van Herkenbosch komen nieuwe woningen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. 

Koopwoningen en huurappartementen

De gemeente is in 2021 eigenaar geworden van een aantal gebouwen aan de Hoofdstraat, Europalaan Centrum en Stationsweg in Herkenbosch. Bijna al deze gebouwen zijn gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwe plan. Hier bouwen we 18 koopwoningen en 15 (sociale) huur appartementen.

Planning

Aannemer BESIX Infra Nederland BV werkt tot medio april 2024 aan het bouwrijp maken van het terrein. De aannemer legt onder andere een gescheiden rioolstelsel aan en een tijdelijke bouwweg. De NUTS-bedrijven beginnen in juli 2024 met het aanleggen van de kabels en leidingen. Als dat klaar is, kan de bouw van de woningen beginnen. Dat is na de zomervakantie. Zodra we weten wanneer het bouwen begint, leest u dat op deze pagina. 

Hoe gaat het eruit zien?

Op de website www.hartjeherkenbosch.nl ziet u voorbeelden van hoe het eruit komt te zien.

Wie gaat bouwen?

In het plangebied worden in totaal 18 koopwoningen en 15 sociale huurappartementen gebouwd. De koopwoningen worden gebouwd door ontwikkelaar Wanten Bouw. Wanten Bouw werkt voor dit project samen met ontwikkelaar WeDo Development en met Verheijen Smeets Architecten. Woningcorporatie Wonen Limburg realiseert de sociale huurappartementen.

Meer informatie

Heeft u vragen over de uitvoering? Neem dan contact op met uitvoerder Hermans Snackers van BESIX Infra Nederland, telefoonnummer 06 4623 1749. Of bel projectleider Jo Claassen van de gemeente, telefoonnummer 0475 538 888. Heeft u belangstelling voor een van de koopwoningen? Kijk dan op de website www.hartjeherkenbosch.nl.