Het aanvragen van zorg, een gesprek over uw uitkering of de juiste hulp vinden bij de opvoeding van uw kinderen. Dat kan best ingewikkeld zijn. Een Meedenker kan u hierbij helpen. Bijvoorbeeld door samen met u te onderzoeken wat u precies nodig heeft. En u te helpen bij het maken van uw keuze. Een Meedenker kan ook met u meegaan naar gesprekken met bijvoorbeeld een zorgaanbieder of de gemeente. En u helpen met het doen van de aanvraag. Eén van de Meedenkers is Stan Seveke. 

Gemeente en zorg

Stan Seveke verhuisde in 2018 van Nijmegen naar het buitengebied van Posterholt. “Nadat ik een aantal jaren bezig ben geweest met het renoveren van ons huis, had ik opeens tijd over,” vertelt hij. “En toen zag ik de advertentie voor Meedenkers. Dat past wel bij mij. Ik heb in mijn leven veel te maken gehad met gemeentes én met de zorg, ik ken daar de weg. Via mijn werk, maar ook doordat mijn moeder 99 jaar is geworden en er van alles geregeld moest worden om ervoor te zorgen dat ze thuis kon blijven wonen.” 

Keukentafelgesprek

“Het aanvragen en regelen van hulp is niet altijd eenvoudig. En een keukentafelgesprek kan best spannend zijn. Als Meedenker kan ik bijvoorbeeld meegaan naar zo’n gesprek. Ik kan dan hopelijk een deel van de zorgen wegnemen door samen goed in beeld te brengen van wat er mogelijk is. En wat niet. Soms zijn mensen ook gewoon te bescheiden en durven ze niet zo goed iets voor zichzelf te vragen. Iedereen heeft zo zijn eigen ervaringen, bagage en achtergrond en elk gesprek is maatwerk. Dat maakt het mooi.”

Kennis en ervaring

“Zorgen voor anderen heb ik eigenlijk altijd al gedaan,” vertelt Stan. “Mijn eerste baan was bij een instelling voor lichamelijk gehandicapten. Daarna deed ik onder andere (bedrijfs)maatschappelijk werk en werkte ik bij een thuiszorginstelling. Op dit moment geef ik advies op het gebied van conflicthantering en mediation. Al die kennis en ervaring kan ik inzetten in mijn rol als Meedenker. Weet ik iets niet, dan kan ik overleggen met een van mijn collega-Meedenkers. En komen we er samen echt niet uit, dan verwijzen we door naar een professionele Meedenker van MEE.” 
 

Contact

Een Meedenker biedt een steuntje in de rug. Hij of zij hoort niet bij de gemeente of een zorgaanbieder. Een Meedenker kan u helpen bij praktische ondersteuning. Wilt u meer weten over wat een Meedenker voor u kan betekenen? Op onze pagina over de meedenkers leest u hoe het werkt. Heeft u vragen of wilt u een Meedenker inschakelen om u te helpen? Neem dan contact op met Marijke van Wijgerden via telefoonnummer 06 2782 7345. Of stuur een e-mail naar meedenkersroerdalen@gmail.com