Door sneeuw en ijs kunnen de wegen in de winter glad worden. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Om de wegen zo veilig en begaanbaar mogelijk te houden, strooien we zout en schuiven we sneeuw.

Het is glad. Wat nu?

Als het glad is werkt de gemeente samen met inwoners aan een veilige omgeving. In onderstaande infographic is weergegeven wat wij doen en wat u zelf kunt doen.

Veeg bijvoorbeeld uw eigen stoep schoon wanneer er sneeuw valt. Let ook op uw buren. Kunnen zij hun stoep zelf niet vegen omdat ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn? Help dan een handje. Gevaarlijke situaties in uw straat of wijk? Laat het ons weten via (0475) 538 888 of stuur een e-mail naar info@roerdalen.nl. Is het glad, mistig of sneeuwt het? Rijd dan rustig en neem geen risico's. Breng uzelf en andere weggebruikers niet onnodig in gevaar.

Routeschema

Bij de aanpak van gladheid zoeken we een balans tussen veiligheid en milieubescherming. Strooizout is niet goed voor het milieu en is duur. Bij normale winterse omstandigheden bestrijden we daarom niet op álle wegen de gladheid. We maken eerst de verbindingswegen en fietspaden tussen de dorpen  vrij. Dat geldt ook voor de toegangswegen naar buurten en voor gevaarlijke plekken. Op de andere wegen bestrijden we alleen bij extreem weer de gladheid. Bijvoorbeeld bij langdurige sneeuwval en ijzel.

In het overzicht hieronder vindt u de routes waar we bij gladheid strooien of vegen. Let op! U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Heeft u gevonden wat u zocht?