Is uw (gezins)inkomen al langer dan een jaar niet hoger dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm? Heeft u niet te veel vermogen? Verricht u daarnaast minimaal zes uur per week onbetaald activiteiten die nuttig zijn voor uw omgeving? Dan heeft u mogelijk recht op de maatschappelijk actief bonus.

Kom ik in aanmerking?

De maatschappelijk actief bonus is een jaarlijkse, eenmalige financiële bijdrage. De bijdrage is een steuntje in de rug omdat we het waarderen dat u zich inzet voor uw omgeving. U komt in aanmerking de maatschappelijk actief bonus als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U bent 27 jaar of ouder.
  • Uw (gezins)inkomen is al langer dan een jaar niet hoger dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Wat voor soort inkomen u heeft maakt niets uit.
  • U heeft niet te veel vermogen.
  • U verricht al minimaal 6 maanden voor 6 uur per week maatschappelijk nuttige activiteiten.
  • Deze activiteiten worden gecoördineerd door een organisatie met een maatschappelijk doel.

Hoeveel krijg ik?

Als u voldoet aan de voorwaarden heeft u één keer per jaar recht op €250,-.

Wat moet ik doen? 

U vraagt de maatschappelijk actief bonus aan door contact op te nemen met Servicecentrum MER via telefoonnummer 0475 25 59 50. Wij sturen u het juiste aanvraagformulier en een overzicht van de benodigde bewijsstukken toe.

Als de aanvraag niet compleet is, krijgt u een brief waarin staat welke stukken u nog moet inleveren. Het zal hierdoor langer duren voordat u een beslissing krijgt. Servicecentrum MER neemt binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag een besluit. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden.

Hoe gaat het verder?

De gemeente neemt binnen acht weken na ontvangst van uw aanvraag een beslissing. Als uw aanvraag niet compleet is, ontvangt u een brief waarin staat welke documenten u nog moet inleveren. Als we beslissen om u de maatschappelijk actief bonus te geven, dan ontvangt u het geldbedrag op uw bankrekening.

Heeft u gevonden wat u zocht?