Tien jaar geleden ging de geldigheidsduur van paspoorten voor volwassenen van vijf naar tien jaar. Dat betekent dat veel mensen vanaf dit jaar hun reisdocument moeten vernieuwen. Een reisdocument is een paspoort of identiteitsbewijs. De piek in aanvragen noemen we de paspoortpiek. Heeft u ook een nieuw reisdocument nodig? Vraag het dan op tijd aan. 

Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Als u een nieuw reisdocument aanvraagt, kunt u uw reisdocument meestal na vijf werkdagen ophalen. Nu kan dat langer zijn. Wij sturen uw aanvraag naar de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Deze dienst behandelt de aanvragen voor alle Nederlandse gemeentes. Omdat het bij al deze gemeentes extra druk is, kan het langer duren voordat wij uw reisdocument ontvangen. Hier hebben wij geen invloed op.   

Zomervakantie

We verwachten vlak voor de zomervakantie extra veel aanvragen. We adviseren u daarom niet tot die periode te wachten als u een reisdocument nodig heeft. U kunt uw reisdocument al eerder aanvragen dan vlak voor de vervaldatum. 

Aanvragen

Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een paspoort of identiteitsbewijs op onze pagina over reisdocumenten.  Meer informatie over de paspoortpiek leest u op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens