Als u wilt trouwen in de gemeente Roerdalen, kunt u kiezen uit zeven Ambtenaren van de Burgerlijke Stand, oftewel babsen. Op deze pagina stellen ze zich voor.

Job Derix

Foto Job Derix

Mijn naam is Job Derix. In 2017 ben ik beëdigd en benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand in de gemeente  Roerdalen.

Trouwen is een keuze, jullie kiezen voor elkaar. Deze keuze wordt dan ook op een speciale dag met het JA woord bekrachtigd. Ik vind het belangrijk dat het jullie ceremonie is, die voor jullie wordt geschreven. Tijdens een kennismakingsgesprek komt jullie eigen verhaal en wensen naar voren. Dit kan van alles zijn. Denk hier bij aan dierbaren die er niet bij kunnen zijn, kinderen, jullie eigen gekozen muziek of gedichten. Ieder bruidspaar is uniek en heeft eigen keuzes en wensen.

Ik zou dan ook zeer vereerd zijn deze ceremonie voor jullie te mogen voordragen, omringd met jullie naasten.

Marjolein Heijltjes 

Marjolein Cox-Heijltjes

Mijn naam is Marjolein Heijltjes en ik zou het ontzettend leuk vinden om jullie trouwambtenaar te zijn.

Ik heb onlangs zelf mogen ervaren hoe bijzonder het is om met de liefde van mijn leven te trouwen. Voor mij was de ceremonie één van de mooiste momenten van die dag en ik kijk er naar uit om er ook voor jullie een onvergetelijk moment van te maken.

Ik vind het zelf altijd belangrijk dat een ceremonie persoonlijk is, waarbij het allemaal om jullie als bruidspaar draait. Ik kom daarom graag van te voren langs om jullie te leren kennen en te bespreken hoe voor jullie de perfecte ceremonie eruit ziet. Alles kan en niks moet, het is jullie moment!

Ingrid van den Hombergh 

Foto Ingrid van den Hombergh

Van harte: jullie gaan trouwen!!!

Graag maak ik samen met jullie de huwelijksceremonie tot een onvergetelijk moment. Het wordt een uniek moment met een lach en een traan waarin jullie liefde centraal staat. Met passie en aandacht verwoord ik jullie gevoelens voor elkaar in een bijzonder en persoonlijk verhaal. Dat verdient jullie liefde.

Als trouwambtenaar, maak ik de ceremonie persoonlijk, informeel en speciaal voor jullie. Ik ben spontaan, vrolijk en enthousiast, hou van humor en interactie. Samen zetten we jullie wensen om in mogelijkheden met respect voor datgene dat jullie dierbaar is. Het wordt jullie moment samen met familie, vrienden en dierbaren.

Op deze manier wordt jullie liefde méér dan alleen ‘Ja’ zeggen.

Ik verheug me er op! Tot gauw!

Thijs Meijers

Foto Thijs Meijers

Mijn naam is Thijs Meijers en ik ben in 2000 benoemd tot Babs in de toenmalige Gemeente Ambt Montfort.

Ieder huwelijk heeft een eigen verhaal. Soms zijn er gevoelige punten, zoals iemand die er niet meer bij kan zijn of een moeizame band met familieleden. Met veel respect voor de dingen zoals ze zijn en vooral hoe jullie ze willen hebben benoemd op deze dag, creëer ik een persoonlijk verhaal. Geïnspireerd door ervaringen uit eigen leven en dat van degenen die jullie voorgingen is het altijd weer een mooie uitdaging om tot een pakkend en vooral ook passend verhaal te komen: jullie verhaal.

Ik heb in de loop der jaren veel huwelijken en partnerschapsregistraties gesloten. Mensen van verschillende nationaliteiten en mensen met verschillende culturele achtergrond hebben hun ja-woord tegenover mij gegeven. Ook heb ik diverse malen dames- en herenhuwelijken voltrokken. Ik maak geen gebruik van een standaard speech maar schrijf mijn verhaal gebruikmakend van wat mij door het bruidspaar is verteld. De diversiteit is groot en dat maakt het voor mij interessant en spannend en nooit is een ceremonie hetzelfde.

Romy Poeth

Foto Romy Poeth

Trouwen.........is een werkwoord, je moet er iets voor doen!

De kracht van een mooie en unieke huwelijksceremonie zit in een goede voorbereiding en samenwerking tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar. Uniek wordt het omdat er ruimte is voor eigen inbreng, ideeën en wensen van het bruidspaar. Ook kinderen en belangrijke (soms overleden) anderen kunnen een mooie, soms creatieve plek innemen. Als trouwambtenaar met jarenlange ervaring kan ik tips geven en vertellen over eerdere ervaringen. En de sfeer tijdens de ceremonie? Die is plechtig en toch ongedwongen met ruimte voor spontaniteit en gepaste humor 

Frits Smits

Foto Frits Smits

Ruim 45 jaar heb ik gewerkt in diverse functies zowel bedrijfsmatig als maatschappelijk, maar altijd in een intens contact met mensen. In 2004 ben ik na beëdigd te zijn benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand ofwel in de volksmond Babs geheten.

Trouwen is eigenlijk een gewone gebeurtenis welke men dagelijks hoort en ziet. Maar voor twee mensen welke hebben gekozen om te trouwen is het niet zo’n gewone gebeurtenis maar iets heel bijzonders. De huwelijksdag mag een dag vol herinneringen zijn uit het verleden hoe je elkaar hebt leren kennen, maar ook een dag als start voor een nieuwe toekomst. Om deze dag goed voor te bereiden zal ik het bruidspaar uitnodigen om in een gesprek vast te leggen hoe jullie die dag willen beleven. Het moet jullie hoogtepunt zijn, ik zal als ambtenaar, indien jullie voor mij zouden kiezen, een persoonlijke toespraak voorbereiden waarbij ik graag gebruik maak van muziek welke in samenspraak wordt uitgezocht. Ik zal ook graag gebruik maken van familie vrienden of bekenden van het bruidspaar om een leuke, warme maar vooral persoonlijke speech voor te bereiden.

Onze gemeente is diverse mooie trouwlocaties rijk, ook de keuze hiervan kan de dag tot een onvergetelijke maken met een spontane, soms emotionele goed voorbereide speech van de ambtenaar. Ik wens de toekomstige bruidsparen veel sterkte met hun keuzes en een fijne voorbereidingstijd. Ik zal het zeker zeer fijn vinden indien ik bij jullie huwelijk mag voorgaan.

Agnes Stijnen

Foto Agnes Stijnen

Alles kan en alles mag, want het is jullie dag! Het zou een eer zijn, om deze dag met jullie te kunnen delen.

Ik zie het als een uitdaging, om op een van de belangrijke momenten in jullie leven, een bijdrage te kunnen leveren. Ik heb ervaring opgedaan  als ‘trouwvrouw’,  presentatrice op televisie (programma Sjpek mit Eier, bij OR6), spelbegeleider, presentatrice tijdens evenementen, actrice in commercials en films. Hierdoor heb ik geleerd te spreken in het openbaar en mensen te animeren en emotioneren.

Door een goed gesprek met jullie, hoop ik jullie beter te leren kennen om er zo gezamenlijk een fantastische ceremonie van te maken. Elk mens is uniek, elk paar is uniek, en dat maakt voor mij elk bruidspaar alsof het m’n ‘eerste’ is. Ik vind dat elk bruidspaar zijn ‘eigen’ ceremonie verdient, precies zoals jullie hadden verwacht. Jullie zijn de hoofdpersonen!

Samen maken we er een onvergetelijke dag van, daar kunnen jullie op verTROUWEN!