Als u wilt trouwen in gemeente Roerdalen, kunt u kiezen uit verschillende Ambtenaren van de Burgerlijke Stand, oftewel babsen. Op deze pagina stellen ze zich aan u voor.

U kunt er ook voor kiezen om u door iemand anders te laten trouwen. Bijvoorbeeld door een vriend, vriendin of familielid. Als u hiervoor kiest, gelden er aparte regels die we in een persoonlijk gesprek met u bespreken. Benieuwd naar wat er allemaal moet gebeuren als u de ceremonie wilt laten voltrekken door iemand anders dan een babs? Neem hierover contact met ons op.

Mirjam Hausmans-Leenders

 

 

 

 

 

 

Sinds 31-12-1982 ben ik getrouwd met Herman en samen hebben we 3 zonen. Inmiddels ben ik trotse oma van 2 kleinkinderen. In 2002 werd ik BABS in de gemeente Echt-Susteren. Sinds 2007 ook in de gemeente Maasgouw en vanaf 2019 ook in de gemeente Roerdalen. Voor mij is het een uitdaging, om te proberen voor het bruidspaar of aanstaande partners een heel persoonlijke ceremonie te verzorgen. Maar dat kan ik alleen samen met jullie! Samen bespreken wij wat jullie willen en wat ik daarin voor jullie kan betekenen. Natuurlijk mag een lach, een traan en wat humor niet ontbreken. Omdat voor veel paren de officiële huwelijksvoltrekking of partnerregistratie een hoogtepunt is, is het mijn taak om dat wettelijke ja-woord ook tot iets bijzonders te maken. Het is telkens weer bijzonder en uniek dat ik een bijdrage mag leveren aan een van de mooiste dagen van iemands leven.

Thijs Meijers

Foto Thijs Meijers

 

 

 

 

 

Mijn naam is Thijs Meijers en ik ben in 2000 benoemd tot Babs in de toenmalige Gemeente Ambt Montfort.

Ieder huwelijk heeft een eigen verhaal. Soms zijn er gevoelige punten, zoals iemand die er niet meer bij kan zijn of een moeizame band met familieleden. Met veel respect voor de dingen zoals ze zijn en vooral hoe jullie ze willen hebben benoemd op deze dag, creëer ik een persoonlijk verhaal. Geïnspireerd door ervaringen uit eigen leven en dat van degenen die jullie voorgingen is het altijd weer een mooie uitdaging om tot een pakkend en vooral ook passend verhaal te komen: jullie verhaal.

Ik heb in de loop der jaren veel huwelijken en partnerschapsregistraties gesloten. Mensen van verschillende nationaliteiten en mensen met verschillende culturele achtergrond hebben hun ja-woord tegenover mij gegeven. Ook heb ik diverse malen dames- en herenhuwelijken voltrokken. Ik maak geen gebruik van een standaard speech maar schrijf mijn verhaal gebruikmakend van wat mij door het bruidspaar is verteld. De diversiteit is groot en dat maakt het voor mij interessant en spannend en nooit is een ceremonie hetzelfde.

Romy Poeth

Foto Romy Poeth

 

 

 

 

 

Trouwen.........is een werkwoord, je moet er iets voor doen!

De kracht van een mooie en unieke huwelijksceremonie zit in een goede voorbereiding en samenwerking tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar. Uniek wordt het omdat er ruimte is voor eigen inbreng, ideeën en wensen van het bruidspaar. Ook kinderen en belangrijke (soms overleden) anderen kunnen een mooie, soms creatieve plek innemen. Als trouwambtenaar met jarenlange ervaring kan ik tips geven en vertellen over eerdere ervaringen. En de sfeer tijdens de ceremonie? Die is plechtig en toch ongedwongen met ruimte voor spontaniteit en gepaste humor.

Agnes Stijnen

Foto Agnes Stijnen

 

 

 

 

 

Alles kan en alles mag, want het is jullie dag! Het zou een eer zijn, om deze dag met jullie te kunnen delen.

Ik zie het als een uitdaging, om op een van de belangrijke momenten in jullie leven, een bijdrage te kunnen leveren. Ik heb ervaring opgedaan  als ‘trouwvrouw’,  presentatrice op televisie (programma Sjpek mit Eier, bij OR6), spelbegeleider, presentatrice tijdens evenementen, actrice in commercials en films. Hierdoor heb ik geleerd te spreken in het openbaar en mensen te animeren en emotioneren.

Door een goed gesprek met jullie, hoop ik jullie beter te leren kennen om er zo gezamenlijk een fantastische ceremonie van te maken. Elk mens is uniek, elk paar is uniek, en dat maakt voor mij elk bruidspaar alsof het m’n ‘eerste’ is. Ik vind dat elk bruidspaar zijn ‘eigen’ ceremonie verdient, precies zoals jullie hadden verwacht. Jullie zijn de hoofdpersonen!

Samen maken we er een onvergetelijke dag van, daar kunnen jullie op verTROUWEN!

Mariëlle Peters-Geilen

Mariëlle Peters-Geilen, trouwambtenaar bij Gemeente Roerdalen

 

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Jullie gaan officieel 'JA' zeggen tegen elkaar en wat zou het leuk zijn als ik die JA op de akte mag bevestigen en ondertekenen.

Mijn naam is Mariëlle Peters-Geilen en zelf ben ik gelukkig getrouwd met Hen. Jullie trouwdag is een onvergetelijke dag en er gaat veel voorbereiding aan vooraf. Op de dag zelf moet gewoon alles kloppen en moeten jullie zelf alles los kunnen laten. Of je deze dag nu uitbundig of ingetogen viert: het moet bij jullie passen en aansluiten op jullie wensen.

Hoe je de ceremonie ook wilt, samen gaan we er wat moois van maken. Uiteraard altijd met een persoonlijk verhaal naar aanleiding van een kennismakingsgesprek. Een aantal weken voor de grote dag spreek ik dan ook met jullie af om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Graag hoor ik dan alle speciale wensen of situaties die besproken moeten worden en sta ik open voor jullie ideeën.

Wie weet zien we elkaar snel, ik trouw jullie met alle liefde!                    

Marjolein Heijltjes

Marjolein Cox-Heijltjes


Mijn naam is Marjolein Heijltjes, getrouwd met Emile en sinds augustus 2019 trotse mama van een dochtertje genaamd Noa. Ik heb zelf enkele jaren geleden mogen ervaren hoe bijzonder het is om met de liefde van je leven te trouwen. Voor ons was de ceremonie één van de mooiste momenten van die dag en ik kijk er naar uit om er ook voor jullie een onvergetelijk moment van te maken.

Ik vind het zelf altijd belangrijk dat een ceremonie persoonlijk is, waarbij het allemaal om jullie als bruidspaar draait. Ik kom daarom graag van te voren langs om jullie te leren kennen en te bespreken hoe voor jullie de perfecte ceremonie eruit ziet. Alles kan en niks moet, het is jullie dag!

Quinn Hansen

Foto babs Quinn Hansen


Trouwen? Dat doe je meestal maar één keer. Daarom beschouw ik het als een grote eer om gevraagd te worden jullie babs te zijn.

Praten dat deed ik al vrij snel nadat ik werd geboren en sinds mijn elfde doe ik het commercieel. De afgelopen jaren heb ik op de toneelschool de verschillende kanten van de spreekkunst kunnen beoefenen en die komen tijdens mijn huidige studie Commerciële Economie weer uitstekend te pas.

Ieder huwelijk is uniek. Daarom kom ik graag eerst bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek, waarna ik aan de slag ga om een mooi en persoonlijk verhaal voor jullie te schrijven.

Als oud-kampioen jeugd buutte is een humoristische twist aan jullie ceremonie natuurlijk geen enkel probleem. Niks moet en alles mag!