Jongerenwerkers Boris en Michelle van het sociaal team in de gemeente Roerdalen gaan informatie ophalen bij jongeren in de leeftijdscategorie 11 tot 23 jaar. Dit doen de jongerenwerkers via een uitgebreide online enquête en in ieder dorp via vuurkorfsessies. Deze informatie wordt gebruikt om goede plannen voor jongeren te maken. 

#lekkerbezig

De jongerenwerkers van het sociaal team in Roerdalen willen graag weten wat de jongeren van hun dorp en de gemeente vinden. Hoe kijken zij naar hun leven, wat kan beter en wat is al goed geregeld? Vanuit de slogan #lekkerbezig willen de jongerenwerkers graag horen hoe het met de jongeren gaat, waarom ze graag in hun dorp zijn en in de toekomst ook willen blijven. 

Wat houdt jongeren in Roerdalen bezig?

Wethouder Loes Vestjens: “We willen dat jongeren zichzelf kunnen zijn en zich prettig en thuis voelen in onze dorpen. Want als ze zich nu fijn voelen in onze gemeenschap, zullen ze in de toekomst ook eerder voor Roerdalen kiezen als plek om te wonen en leven. We zien en horen dat het echt niet altijd even makkelijk is om in de huidige tijd zorgeloos op te groeien. Onze jongerenwerkers horen daarom graag van jongeren hoe we ze hierbij kunnen helpen en wat we voor ze kunnen betekenen. Is er genoeg te doen in hun dorp, voelen ze zich geaccepteerd, en wat vinden ze belangrijk? Dat willen we graag in kaart brengen.”

Online enquête en vuurkorfsessies

Vanaf 20 maart valt er huis-aan-huis een flyer in de brievenbus voor jongeren met een link naar een online enquête. Jongeren die de enquête helemaal invullen kunnen hierbij verschillende prijzen winnen met als hoofdprijs een Playstation 5. Op deze manier willen de jongerenwerkers zoveel mogelijk reacties ontvangen. Daarnaast zijn er vuurkorfsessies om op een laagdrempelige manier gesprekken te voeren met jongeren. In Vlodrop en Posterholt zijn deze al geweest, de andere dorpen volgen binnenkort.

Jongerenwerkers

De enquête is te bereiken via www.naarvragenlijst.nl/jeugd(externe link). Bellen met jongerenwerker Boris kan via 06 41 07 20 71.