Wij werken niet alleen vóór, maar steeds vaker ook mét onze inwoners. Ook communiceren doen we in Roerdalen samen. Daarom publiceren we regelmatig een blog, geschreven door een inwoner of medewerker van de gemeente. Zó maken we samen het klein geluk uit Roerdalen en Samen Doen zichtbaar.

 • Oekraïense Yuliia en Lyudmila: we voelen ons eindelijk veilig

  In Roerdalen komen regelmatig nieuwe mensen wonen. Vaak hebben ze bewust voor Roerdalen gekozen. Maar soms zijn ze hier toevallig beland, omdat het leven nu eenmaal zo liep. Over hen gaat deze serie interviews. Mensen met hun eigen verhalen, wensen, dromen en talenten. Die een nieuw leven willen opbouwen en er gewoon het beste van maken. Ook laten we Roerdalers aan het woord die deze nieuwe inwoners helpen hun draai te vinden. Op wat voor manier dan ook. In dit artikel leest u over Yuliia en Lyudmila uit Oekraïne. En over Artak van Menswel die hen begeleidt.

  Van links naar rechts: Lyudmila, Yuliia, Alina, Volodymir en Artak.
 • Syrische Ismael en Ibrahim: poetsen en afwassen met Google Translate

  Regelmatig komen er mensen in Roerdalen wonen die niet uit Nederland komen of zelfs niet Europees zijn. Soms hebben ze bewust voor Roerdalen gekozen. Maar meestal zijn ze hier omdat het leven nu eenmaal zo liep. Bijvoorbeeld omdat ze niet veilig waren in hun eigen land. Over hen gaat deze serie interviews. In dit artikel leest u het verhaal van Ibrahim en Ismael die in de keuken van restaurant Holsterhof werken.

  Ismael, Ibrahim, Kaj en Lissa.
 • ‘Leren lezen en schrijven heeft mijn leven veranderd’

  In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Jeroen Rosbender uit Melick was één van hen. Toen hij 41 was, ging hij terug naar school en dat veranderde zijn leven. Hij kan nu beter lezen en schrijven én hij is taalambassadeur. In september is de Week van Lezen en Schrijven. Een mooie aanleiding om Jeroen te vragen naar zijn verhaal. En dat wil hij graag vertellen. Want hij hoopt ook anderen te inspireren. En schaamte weg te nemen.

  Een kind ligt met een boek voor het gezicht op bed te lezen.
 • Blog: Schulden? Zoek hulp!

  “Dat is dan € 34,69,” zegt de caissière van Albert Heijn. Ik schrik een beetje en kijk de kassabon na. Zoveel?

  muntgeld en pennen