Wij werken niet alleen vóór, maar steeds vaker ook mét onze inwoners. Ook communiceren doen we in Roerdalen samen. Daarom publiceren we regelmatig een blog, geschreven door een inwoner of medewerker van de gemeente. Zó maken we samen het klein geluk uit Roerdalen en Samen Doen zichtbaar.

  • ‘Leren lezen en schrijven heeft mijn leven veranderd’

    In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Jeroen Rosbender uit Melick was één van hen. Toen hij 41 was, ging hij terug naar school en dat veranderde zijn leven. Hij kan nu beter lezen en schrijven én hij is taalambassadeur. In september is de Week van Lezen en Schrijven. Een mooie aanleiding om Jeroen te vragen naar zijn verhaal. En dat wil hij graag vertellen. Want hij hoopt ook anderen te inspireren. En schaamte weg te nemen.

  • Blijf in beweging met de Kwiek Beweegroute

    Op 17 juni opende wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen in Posterholt de Kwiek Beweegroute. Een wandeling van 1,3 kilometer door Posterholt met extra oefeningen onderweg. Anneke Veelen uit Posterholt is blij dat de route er is. Ze schreef er een blog over.

  • Blog: Schulden? Zoek hulp!

    “Dat is dan € 34,69,” zegt de caissière van Albert Heijn. Ik schrik een beetje en kijk de kassabon na. Zoveel?