Wij werken niet alleen vóór, maar steeds vaker ook mét onze inwoners. Ook communiceren doen we in Roerdalen samen. Daarom publiceren we regelmatig een blog, geschreven door een inwoner of medewerker van de gemeente. Zó maken we samen het klein geluk uit Roerdalen en Samen Doen zichtbaar.

 • Beweegakkoord: doe je mee?

  Het beweegakkoord, wat is dat precies? En wat zijn de voordelen ervan voor inwoners, verenigingen en sportaanbieders? Iris Donkers, medewerker van de gemeente Roerdalen, wilde er graag meer over weten. Ze schreef er een blog over.

  Twee mannen in een zwembad. Een man heeft een beperking en draagt oranje zwembandjes. De andere man houdt zijn handen vast.
 • Blog: Hoog water in de Roer

  Niels Goedbloed, medewerker van de gemeente, was tijdens het hoog water in de Roer dag en nacht aan het werk. Samen met collega’s deed hij er alles aan om nog meer wateroverlast te voorkomen. Hij schreef een blog over zijn ervaringen.

  niels Goedblog van gemeente Roerdalen loopt door het hoge water over een overstroomde weg. Rechts staat een paarsepunt met daarin de tekst Blog.
 • Column burgemeester de Boer-Beerta: Vrijwillige brandweer

  Burgemeester Monique de Boer schreef deze week de column ‘Vrijwillige brandweer’. Je leest haar verhaal hier.

  Een portretfoto van burgemeester Monique de Boer- Beerta. Korte blonde haren, blauwe ogen.
 • Blog: Mee met de buitendienst

  Wat doet de buitendienst de hele dag? Iris Donkers liep een dagje mee en raakte onder de indruk van de hoeveelheid klussen die het team afwerkt.

  Een medewerker van de buitendienst werkt aan een wegwijzer. Rechts staat in de foto een paarse stip met daarin de tekst: Blog
 • De ketting Kledingruil is een feit én een succes!

  Met Kledingruil wissel je van garderobe zonder iets nieuws te kopen. Superduurzaam en heel leuk. Stienke Postulart haalde het initiatief van Amsterdam naar Roerdalen. Ilse Meelberghs interviewde haar erover en schreef een blog.

  Een aantal zakken met kleding. Rechts staat een paarse punt met daarin in het wit de tekst: Blog.
 • Blog: Taal is zeg maar echt mijn ding

  Wat doet de gemeente om te zorgen dat brieven leesbaar en begrijpelijk zijn? Paul Arns, medewerker van de gemeente Roerdalen, schrijft in deze blog over ‘heldere taal’.

  Achtergrond met karakteristieke gebouwen uit Roerdalen, met de op de voorgrond een banner met de tekst "Moeilijke brief? Laat het ons weten via communicatie!roerdalen.nl" en "Nieuws uit Roerdalen, heldere taal!' Aan de linkerkant boven de banner staat een punt met de tekst "Blog"