Wij werken niet alleen vóór, maar steeds vaker ook mét onze inwoners. Ook communiceren doen we in Roerdalen samen. Daarom publiceren we regelmatig een blog, geschreven door een inwoner of medewerker van de gemeente. Zó maken we samen het klein geluk uit Roerdalen en Samen Doen zichtbaar.

 • Het beweegakkoord, wat is dat precies? En wat zijn de voordelen ervan voor inwoners, verenigingen en sportaanbieders? Iris Donkers, medewerker van de gemeente Roerdalen, wilde er graag meer over weten. Ze schreef er een blog over.
  Twee mannen in een zwembad. Een man heeft een beperking en draagt oranje zwembandjes. De andere man houdt zijn handen vast.
 • Niels Goedbloed, medewerker van de gemeente, was tijdens het hoog water in de Roer dag en nacht aan het werk. Samen met collega’s deed hij er alles aan om nog meer wateroverlast te voorkomen. Hij schreef een blog over zijn ervaringen.
  niels Goedblog van gemeente Roerdalen loopt door het hoge water over een overstroomde weg. Rechts staat een paarsepunt met daarin de tekst Blog.
 • Burgemeester Monique de Boer schreef deze week de column ‘Vrijwillige brandweer’. Je leest haar verhaal hier.
  Een portretfoto van burgemeester Monique de Boer- Beerta. Korte blonde haren, blauwe ogen.
 • Wat doet de buitendienst de hele dag? Iris Donkers liep een dagje mee en raakte onder de indruk van de hoeveelheid klussen die het team afwerkt.
  Een medewerker van de buitendienst werkt aan een wegwijzer. Rechts staat in de foto een paarse stip met daarin de tekst: Blog
 • Met Kledingruil wissel je van garderobe zonder iets nieuws te kopen. Superduurzaam en heel leuk. Stienke Postulart haalde het initiatief van Amsterdam naar Roerdalen. Ilse Meelberghs interviewde haar erover en schreef een blog.
  Een aantal zakken met kleding. Rechts staat een paarse punt met daarin in het wit de tekst: Blog.
 • Wat doet de gemeente om te zorgen dat brieven leesbaar en begrijpelijk zijn? Paul Arns, medewerker van de gemeente Roerdalen, schrijft in deze blog over ‘heldere taal’.
  Achtergrond met karakteristieke gebouwen uit Roerdalen, met de op de voorgrond een banner met de tekst "Moeilijke brief? Laat het ons weten via communicatie!roerdalen.nl" en "Nieuws uit Roerdalen, heldere taal!' Aan de linkerkant boven de banner staat een punt met de tekst "Blog"
 • Een duurzamer leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Tina van Hooijdonk uit Melick schrijft over oma’s tips voor een positieve bijdrage aan het milieu.
  Een aantal potjes met pitten en zaden en flesjes met olie staan op een houten tafel. Een pot is open en de inhoud ligt deels op de tafel. In een paarse punt staat met witte letters de tekst: Blog.
 • Iris Donkers, medewerker van gemeente Roerdalen, schrijft in deze blog over sport en waarom dat goed is voor je brein.
  De benen van iemand die aan het joggen is. Rechts staat een blauwe punt in beeld met daarin in het wit de tekst: Blog.
 • Een grote achtertuin vol dieren, veel speelruimte voor de kids. Kim en Rik wonen samen met hun zoon en dochters aan de rand van Herkenbosch. Maar dat is niet het enige. Kim en Rik zijn steungezin bij Buurtgezinnen. Als coördinator van Buurtgezinnen ga ik, Marieke Raijmakers, bij ze op bezoek om te zien wat dat precies inhoudt, wat het van ze vraagt en waarom ze het doen.
  Kinderen springen op een trampoline. Een grote paarse bol staat rechts op de foto met de tekst 'Blog' erin.
 • Yogalerares Tina van Hooijdonk schrijft over yoga als middel om de coronatijd ontspannen door te komen. En de vooroordelen die er zijn over yoga.
  Een hand met de top van de duim en wijsvinger tegen elkaar gedrukt. Er staat een paarse punt rechts op de foto met daarin in het wit de tekst 'Blog'
 • Victor van Hooijdonk, inwoner van Roerdalen en secretaris van 'Roerdalen in beweging' schrijft in deze blog over het Beweegakkoord Roerdalen.
  Er staat een paarse punt met de tekst 'BLOG' rechts in de foto. Op de foto zijn voetballers te zien op een zonnig speelveld.
 • Of ik mee ga wandelen vanmiddag, vraagt een vriendin. Uuhm, maar ik heb het druk! Ja maar, het is koud! Ja maar, gaat het niet regenen? Ik heb niet altijd zin om te wandelen. Maar ik ga toch. Want ik weet dat het goed voor me is en dat ik er uiteindelijk blij van word. Dus hup, warme jas aan en stevige wandelschoenen. Pluutje mee. En een muts op. Niet alleen omdat het fris is maar vooral vanwege mijn vaalbruine, met grijs doorschoten piekhaar dat al te lang geen kapper heeft gezien.
  De paarse blogbutton staat op een foto van twee mensen die langs de bosrand wandelen in de herfstzon.