Wij werken niet alleen vóór, maar steeds vaker ook mét onze inwoners. Ook communiceren doen we in Roerdalen samen. Daarom publiceren we regelmatig een blog, geschreven door een inwoner of medewerker van de gemeente. Zó maken we samen het klein geluk uit Roerdalen en Samen Doen zichtbaar.

 • Goed voorbeeld doet goed volgen: op bezoek bij een steungezin

  Een grote achtertuin vol dieren, veel speelruimte voor de kids. Kim en Rik wonen samen met hun zoon en dochters aan de rand van Herkenbosch. Maar dat is niet het enige. Kim en Rik zijn steungezin bij Buurtgezinnen. Als coördinator van Buurtgezinnen ga ik, Marieke Raijmakers, bij ze op bezoek om te zien wat dat precies inhoudt, wat het van ze vraagt en waarom ze het doen.
  Kinderen springen op een trampoline. Een grote paarse bol staat rechts op de foto met de tekst 'Blog' erin.
 • ZEN de lockdown door? Dit is de oplossing!

  Yogalerares Tina van Hooijdonk schrijft over yoga als middel om de coronatijd ontspannen door te komen. En de vooroordelen die er zijn over yoga.
  Een hand met de top van de duim en wijsvinger tegen elkaar gedrukt. Er staat een paarse punt rechts op de foto met daarin in het wit de tekst 'Blog'
 • Er beweegt iets in Roerdalen…

  Victor van Hooijdonk, inwoner van Roerdalen en secretaris van 'Roerdalen in beweging' schrijft in deze blog over het Beweegakkoord Roerdalen.
  Er staat een paarse punt met de tekst 'BLOG' rechts in de foto. Op de foto zijn voetballers te zien op een zonnig speelveld.
 • Stress? Ga wandelen!

  Of ik mee ga wandelen vanmiddag, vraagt een vriendin. Uuhm, maar ik heb het druk! Ja maar, het is koud! Ja maar, gaat het niet regenen? Ik heb niet altijd zin om te wandelen. Maar ik ga toch. Want ik weet dat het goed voor me is en dat ik er uiteindelijk blij van word. Dus hup, warme jas aan en stevige wandelschoenen. Pluutje mee. En een muts op. Niet alleen omdat het fris is maar vooral vanwege mijn vaalbruine, met grijs doorschoten piekhaar dat al te lang geen kapper heeft gezien.
  De paarse blogbutton staat op een foto van twee mensen die langs de bosrand wandelen in de herfstzon.
 • (On)gelukkig met bomen: hoe nu verder?

  In oktober 2020 schreef ik een blog over de bomen in onze gemeente en hoe jullie als inwoners daar tegenaan kijken. De respons was overweldigend: tientallen mensen reageerden en lieten hun mening weten. Nu is het tijd om daarmee als gemeente aan de slag te gaan.
  Blog bomen
 • Een speeltuin ontwikkelen? Zo doe je dat!

  Anneke Veelen vertelt in deze blog over de herontwikkeling van de speeltuin aan de Rector van den Boornlaan in Posterholt. Samen Doen!
  Blog logo over een foto van twee kinderen die op een boomstam spelen
 • Opbouwwerk - werken aan wensen en ideeën van inwoners

  ‘Interview onze nieuwe opbouwwerker en vraag hem wat hij doet.’ Ik kijk verbaasd naar de opdracht op mijn scherm. Een opbouwwerker? Wat is dat in hemelsnaam? Moet ik dan denken aan een soort bouwvakker of zit ik helemaal verkeerd. Ik besluit het uit te zoeken en maak een afspraak met Twan Geelen, die sinds maart 2019 opbouwwerker is in onze gemeente, om te vragen wat hij doet.
  Foto van Twan Geelen met rechts het logo 'Blog'
 • (On)gelukkig met bomen

  Roerdalen is een van de groenste gemeenten in Limburg. Dat komt niet alleen door onze natuurgebieden, zoals de Meinweg en het Roerdal, ook onze dorpen en de wegen staan vol bomen. Dat maakt onze gemeente zo aantrekkelijk om te wonen. Ik hoor dat ook regelmatig van mensen die onze gemeente bezoeken. Houden zo dus, zou je zeggen. Maar zo gemakkelijk ligt het helaas niet. Ik zit met een dilemma en ben op zoek naar creatieve ideeën. Kun jij me helpen?
  Blog bomen
 • Samen wandelen tegen eenzaamheid – ga je mee?

  Ilse Meelberghs vertelt over 'Wandelmaatjes' en het voorkomen van eenzaamheid.
  Wandelende mensen
 • Over schulden

  Guilty pleasures, wie heeft ze niet? In mijn top 10 staan (in willekeurige volgorde): een reep Bon Bon Bloc in één keer naar binnen werken, dansen op de muziek van ABBA en kijken naar televisieprogramma’s zoals Een dubbeltje op zijn kant of De andere kant van Nederland. In dat laatste programma wordt gesproken over schuldhulpverlening en bewindvoering. Is dat niet hetzelfde? Wat is het verschil? Om daar achter te komen bel ik met Linda Henderickx, schuldhulpverlener bij PLANgroep.
  Hand die creditcard aanwijst, met daarnaast ons 'Blog' logo
 • De gemeente komt naar je toe!

  Iris Donkers en haar collega's gingen afgelopen weken op pad. In de dorpen spraken ze met inwoners over de toekomst van het sociaal beleid in gemeente Roerdalen.
  Iris en haar collega's in één van de dorpen
 • Alle neuzen dezelfde kant op

  Victor van Hooijdonk van de Archery Club schrijft in deze blog over de samenwerking die tot het nieuwe subsidiestelsel voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties heeft geleid.
  Blog jongetje met handboog