Wij bewaren alle bouwtekeningen en bouwplannen die bij ons zijn ingediend. U kunt deze opvragen en bekijken. Bijvoorbeeld als u bezwaar wilt maken tegen een bouwplan bij u in de buurt.

Iedereen die een omgevingsvergunning voor bouwen aanvraagt, moet een bouwplan indienen. Hierin staat wat de bouw of verbouw inhoudt. Ook vragen wij om een tekening van de bouw of verbouw en een situatieschets. Een situatieschets is een plattegrond van de bouw en de directe omgeving.

Hoe werkt het?

De omgevingsvergunning en toebehoren kunt u bij ons bekijken.

Nieuwe bouwplannen worden bekendgemaakt door de gemeente. Allereerst verschijnt een bekendmaking van de aanvraag. Zodra er een besluit is genomen op de aanvraag wordt dit opnieuw bekendgemaakt. Daarna kunt u de documenten bekijken. Bekijk de pagina Bekendmakingen en verordeningen voor meer informatie.

Oude bouwplannen en bouwtekeningen

Wilt u oude bouwtekeningen inzien van voor 2013? Dan vraagt u deze op bij het gemeentearchief. Let op: de afhandeling van deze aanvragen kan 2 tot 3 weken duren.

Wat moet ik doen?

Bel het Servicecentrum MER op telefoonnummer 0475 25 51 00, en geef concreet aan welke documenten u wilt inzien. Bijvoorbeeld de tekeningen of de uitleg van de plannen. U hoort dan van ons hoe het verder gaat.

Wat kost het?

Het bekijken van bouwplannen is gratis.

Heeft u gevonden wat u zocht?