De gemeente heeft grond in eigendom binnen de gemeentegrenzen. Soms kunt u van de gemeente grond kopen of huren. Zo kunt u bijvoorbeeld bouwgrond kopen, een volkstuintje huren, of landbouwgrond pachten.

Bouwkavel (bouwgrond) kopen

Soms bieden we grond te koop aan om woningen op te bouwen. Dit heet een bouwkavel. Bouwkavels bieden we meestal aan binnen een bouwproject. Deze grond verkopen wij alleen als bouwgrond als het bestemmingsplan woningbouw mogelijk maakt. Afgelopen jaren hebben we binnen de projecten Wienkeskoel II en Oortjensveld III nog enkele kavels verkocht. Op dit moment verkopen wij als gemeente onderstaande bouwkavels in Roerdalen:

  • Holsterveld Vlodrop. Deze kavels worden door inschrijving en eventueel loting verkocht. De inschrijving is gestart en loopt tot en met 30 mei 2022. Lees er meer over op de pagina over het project Holsterveld.

Heeft u grond gekocht? Dan kunt u pas beginnen met bouwen op deze grond als u een omgevingsvergunning heeft voor uw bouwplan.

Gemeentegrond kopen

Als de gemeente Roerdalen van plan is om grond te verkopen, wordt dit aangekondigd via een bekendmaking(externe link) in het Gemeenteblad. In de bekendmaking staat hoe en binnen welke termijn u zich kunt aanmelden als u geïnteresseerd bent in de grond.

Landbouwgrond pachten

Heeft u een landbouwbedrijf in Roerdalen? Dan kunt u grond van ons pachten. Grond pachten kan alleen als u de grond gebruikt voor landbouw. Als we nieuwe landbouwgrond verpachten informeren we u daarover via deze pagina. 

Volkstuin (moestuin) huren

U kunt op verschillende plekken in Roerdalen een volkstuintje van ons huren. Een volkstuin mag u gebruiken voor het verbouwen van groenten en fruit. In de documenten hieronder vindt u de locaties van alle volkstuinen in de gemeente Roerdalen. Op dit moment zijn alle volkstuinen verhuurd en is er een wachtlijst. Wilt u op de wachtlijst voor een volkstuin? Neem dan contact met ons op via (0475) 538 888 of info@roerdalen.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?