De gemeente Roerdalen waardeert het werk dat mantelzorgers doen. Daarom geven we graag een extraatje: de Mantelzorgwaardering. In 2021 kunnen mantelzorgers van 18 jaar en ouder 175 euro ontvangen. Mantelzorgers van 12 tot en met 17 jaar krijgen 40 euro in de vorm van nationale bioscoopbonnen.

Hoe werkt het?

De voorwaarden voor het aanvragen van de Mantelzorgwaardering leest u op onze pagina over de Mantelzorgwaardering. Hier vindt u ook het aanvraagformulier. De mantelzorger en degene die de zorg ontvangt, moeten dit samen invullen. U kunt ons ook bellen via (0475) 538 888. Wij sturen dan een aanvraagformulier naar u op via de post. U kunt de Mantelzorgwaardering voor 2021 tot en met 31 december 2021 aanvragen. Binnen 8 weken na uw aanvraag laten wij u weten of u hiervoor in aanmerking komt. Als dat zo is, ontvangt u meteen het bedrag van 175 euro of de bioscoopbonnen.

Nieuwe of herhaalde aanvraag

Heeft u de Mantelzorgwaardering al eerder aangevraagd en ontvangen? Dan moet u die voor 2021 toch opnieuw aanvragen. De aanvraag kan dan wel eenvoudiger. Gebruik hiervoor het formulier ‘Aanvraagformulier mantelzorgwaardering 2021 gemeente Roerdalen – herhaalde aanvraag’. Vraagt u de Mantelzorgwaardering voor het eerst aan? Gebruik dan het formulier ‘Aanvraagformulier mantelzorgwaardering 2021 gemeente Roerdalen – nieuwe mantelzorger’. Gebruik dit formulier ook als er sinds de vorige aanvraag iets veranderd is in uw situatie.

Steunpunt mantelzorg

Intensief voor iemand zorgen kan mooi zijn, maar ook zwaar. Zeker tijdens de corona-crisis komt er veel op de schouders van mantelzorgers terecht. Mantelzorgondersteuner Björn Maessen van het Steunpunt Mantelzorg kan helpen. Bijvoorbeeld met informatie en advies over voorzieningen, regelingen of financiële zaken. Maar u mag ook bellen als u uw verhaal kwijt wilt of uw zorgen wilt delen. U kunt Björn Maessen bereiken via 06 52 66 95 65. Of stuur een e-mail: bjornmaessen@proteion.nl.

Meer informatie

Meer informatie over mantelzorg vindt u op onze pagina over mantelzorg.