Wij houden uw persoonsgegevens bij in onze Basisregistratie Personen (BRP). Denk bijvoorbeeld aan uw naam, geboortedatum, adres en burgerservicenummer (BSN). Deze gegevens kunnen worden opgevraagd door het Rijk, de Belastingdienst, het UWV of pensioenfondsen. U kunt een overzicht opvragen van de gegevens die wij met hen hebben gedeeld.

Naast instanties die wettelijke taken uitvoeren, maken ook andere organisaties gebruik van uw persoonsgegevens. Bekijk alle instanties die gegevens uit de BRP kunnen krijgen op de website van de Rijksoverheid(externe link).

Weten welke informatie is gedeeld

U kunt een overzicht opvragen van de gegevens die wij met andere organisaties hebben gedeeld. Het overzicht gaat maximaal twintig jaar terug in de tijd. Helaas lukt het niet altijd om alle informatie van de afgelopen twintig jaar terug te vinden. Dat komt omdat we de informatie tot 2014 maar één jaar hoefden te bewaren.

Wat moet ik doen?

Stuur ons een brief waarin u aangeeft dat u de gegevens wilt opvragen die wij met andere organisaties hebben gedeeld. Zet uw naam, BSN en handtekening onder de brief. Stuur een (veilige) kopie van uw identiteitsbewijs mee (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Het adres vindt u op onze contactpagina.

Hoe lang duurt het?

U ontvangt het overzicht per post. Dat duurt maximaal vier weken. Wij bekijken niet alleen onze eigen systemen, maar informeren ook welke andere organisaties uw gegevens hebben ingezien. Dat kan een tijdje duren.

Geheimhouding persoonsgegevens aanvragen

U kunt ons vragen om uw gegevens uit de BRP niet door te geven. Uw gegevens blijven dan geheim voor bepaalde organisaties. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Persoonsgegevens geheimhouden'.

Persoonsgegevens bekijken en aanpassen

U kunt ook de persoonsgegevens inzien die van u in de BRP staan geregistreerd. Staan er persoonsgegevens in de BRP die niet kloppen? Dan kunt u ons verzoeken om de foute gegevens aan te passen. Kijk voor meer informatie op de pagina Persoonsgegevens inzien of aanpassen.

Heeft u gevonden wat u zocht?