Heeft u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt? Heeft u weinig of geen geld om deel te nemen aan sociale en maatschappelijke activiteiten? Dan heeft u mogelijk recht op het persoonlijk participatiebudget pensioengerechtigden.

Het persoonlijk participatiebudget pensioengerechtigden is een jaarlijkse, éénmalige financiële bijdrage. De bijdrage helpt bij het betalen van kosten voor het meedoen aan sociale en maatschappelijke activiteiten in uw omgeving. Bijvoorbeeld bij het betalen van de contributie van een vereniging.

Kom ik in aanmerking?

U heeft recht op dit participatiebudget als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent op de dag van uw aanvraag pensioengerechtigd.
  • Uw (gezins)inkomen is al langer dan een jaar niet hoger dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm.
  • U heeft niet te veel vermogen.
  • U heeft in de afgelopen 12 maanden niet eerder de Individuele inkomenstoeslag of het Persoonlijk Participatiebudget Pensioengerechtigden ontvangen.

Bent u gehuwd of samenwonend en voldoet één partner aan de voorwaarden? Dan heeft deze recht op een budget voor een alleenstaande. U kunt elk jaar een nieuwe aanvraag doen. U kunt geen persoonlijk participatiebudget pensioengerechtigden aanvragen over voorgaande jaren.

Hoeveel krijg ik?

  • Alleenstaande ouders en gehuwden ontvangen gezamenlijk € 450,- per jaar.
  • Een alleenstaande ontvangt € 330,- per jaar.

Wat moet ik doen?

Vul het aanvraagformulier in en stuur het per post of per e-mail naar de gemeente. Bekijk hier de contactgegevens van Gemeente Roerdalen.

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van het persoonlijk participatiebudget pensioengerechtigden? Dan kunt u terecht bij het Sociaal wijkteam in uw buurt.

Hoe gaat het verder?

De gemeente neemt binnen acht weken na ontvangst van uw aanvraag een beslissing. Als uw aanvraag niet compleet is, ontvangt u een brief waarin staat welke documenten u nog moet inleveren. Als we beslissen om u het persoonlijk participatiebudget pensioengerechtigden te geven, dan ontvangt u het geldbedrag op uw bankrekening.

Heeft u gevonden wat u zocht?