We krijgen steeds vaker te maken met hevige regen en met hittegolven. Dit zorgt voor watertekort in een droge periode en wateroverlast tijdens hevige buien. Dat heeft vervelende gevolgen. Denk aan ondergelopen kelders, vervuiling van de omgeving door rioolwater en straten die blank staan. Of verdorde planten in uw tuin als het lang droog is.

Subsidie aanvragen

U kunt de kans op wateroverlast of verdroging van de grond in uw tuin gemakkelijk verkleinen. Dat doet u door het regenwater niet af te voeren naar het riool. In plaats daarvan laat u het in de grond zakken. Voor het afkoppelen van regenwater van het riool is een subsidieregeling. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden vindt u in de Nadere regels afkoppelen hemelwater op overheid.nl.

Adviesgesprek

Komt u in aanmerking voor de subsidie? Vraag eerst een adviesgesprek bij ons aan. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en de hoogte van de subsidie die daarbij hoort. Blijkt na het gesprek dat u inderdaad in aanmerking komt voor subsidie? Dan ontvangt u via e-mail een link naar het aanvraagformulier. Een adviesgesprek kost u niets en is vrijblijvend.

Adviesgesprek aanvragen

Waterklaar

Gemeenten en waterschappen nemen maatregelen om onder andere wateroverlast en droogte te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Maar u kunt zelf ook uw steentje bijdragen. Hoe u dat kunt doen staat op www.waterklaar.nl. U vindt hier bijvoorbeeld tips voor het inrichten van uw tuin.

Heeft u gevonden wat u zocht?