We krijgen steeds vaker te maken met hevige regen en met hittegolven. Dit zorgt voor watertekort in een droge periode en wateroverlast tijdens stevige buien. Dat heeft vervelende gevolgen. Denk aan ondergelopen kelders, vervuiling van de omgeving door rioolwater en straten die blank staan. Of juist verdorde planten in uw tuin als het lang droog is.

Aanvragen subsidie

Als u regenwater niet afvoert naar het riool maar het in uw tuin in de grond laat zakken, verkleint u de kans op wateroverlast en op verdroging van de grond in uw tuin. Een mooie groene én klimaatvriendelijke tuin ligt binnen handbereik! Voor het afkoppelen van regenwater bestaat een gunstige subsidieregeling. Die kunt u bij ons aanvragen vanaf half augustus 2019. Op het moment dat de subsidie beschikbaar is, informeren wij u hierover op deze pagina. U vindt hier dan ook een aanvraagformulier en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Waterklaar

Gemeenten en waterschappen nemen maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Maar u kunt zelf ook uw steentje bijdragen. Hoe u dat kunt doen staat op www.waterklaar.nl. U vindt hier onder andere tips over het inrichten van uw tuin.