Als inwoner kent u uw dorp op uw duimpje. U weet wat er goed gaat en wat er beter kan. Heeft u een idee dat uw dorp krachtiger kan maken? Laat het ons weten! Op deze pagina vindt u alvast inspirerende initiatieven van inwoners van Herkenbosch.

Biezunjer

In Herkenbosch is het initiatief Biezunjer gestart. Biezunjer verbindt projecten, mensen en ideeën met elkaar, waardoor nieuwe samenwerkingen ontstaan. Het initiatief zet zich in voor meer betrokkenheid bij de eigen buurt en de natuur. Om dit te bereiken is onder andere samen met Buurtvereniging Dr. Biermansput een project gestart onder de naam ‘Biezunjere Put, make veer same!’. Samen worden bijvoorbeeld buiten-doe dagen voor de jeugd van de buurtvereniging georganiseerd. Daarnaast zet Biezunjer zich in voor de bloemen, bijtjes en andere insecten. Hiervoor is er een project gestart rondom bloeiende bermen.

Ons Hofje

Biljarten, sjoelen, darten, kaarten of creatief bezig zijn? Het kan bij ontmoetingsruimte Ons Hofje in Herkenbosch. Waar eerst dagbesteding plaatsvond, is nu ruimte voor álle inwoners van Herkenbosch. Dankzij deze nieuwe invulling die inwoners gegeven hebben aan de gemeenschappelijke ruimte in de Kasteelhof.

Adres: Kasteelhof 34 - 76 (gemeenschappelijke ruimte in seniorencomplex), 6075 CG Herkenbosch. Meer informatie via: Miep Opbroek, w.opbroek@home.nl

Open Bieb Herkenbosch

In woonzorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch ligt de Open Bieb Herkenbosch. U kunt er gratis boeken voor volwassenen lenen. Ook is er een ontmoetingsruimte met een leestafel met kranten en tijdschriften. De Open Bieb Herkenbosch is een initiatief van Stichting Open Bieb Herkenbosch. De stichting werkt samen met Bosscherhof en de gemeente Roerdalen.

Meer informatie: www.openbiebherkenbosch.nl(externe link).

Hondenspeelveld

Een van de basisbehoeften van een hond is sociaal contact met soortgenoten. Spelen, rennen, snuffelen, kortom “hond zijn”. Dat is niet altijd mogelijk. Honden met een sterk jachtinstinct, bijvoorbeeld, kunnen niet veilig loslopen. Vandaar dit initiatief om een omheind hondenspeelveld in te richten in de dorpskern. Om honden op een veilige manier met elkaar te laten spelen en de baasjes onbezorgd te laten genieten van dat spel. Waarmee het ook een ontmoetingsplek is voor de baasjes. 

Meer informatie: www.hondenspeelveldherkenbosch.com(externe link).

Heeft u ook een goed idee?

Heeft u een idee voor uw dorp? Laat het ons weten via onze dorpscontactpersonen.

Heeft u gevonden wat u zocht?