Als inwoner kent u uw dorp op uw duimpje. U weet wat er goed gaat en wat er beter kan. Heeft u een idee dat uw dorp krachtiger kan maken? Laat het ons weten! Op deze pagina vindt u alvast inspirerende initiatieven van inwoners van Montfort.

Dörpshoes Mofert

De fanfarezaal in Montfort wordt het nieuwe dorpshuis. Het idee hiervoor kwam van de drie Montfortse muziekverenigingen. Al snel sloten andere verenigingen zich aan. Samen hebben ze Stichting Dorpshuis Montfort opgericht. Het Dörpshoes Mofert is de dorpsaccommodatie voor Montfortse verenigingen en maatschappelijke organisaties.

Meer informatie: Piet Wolters, telefoonnummer (0475) 54 17 68.

Sportzaal Koeweide Montfort

De gebruikers van de sporthal hebben het voortbestaan van sportzaal de Koeweide veilig gesteld. Dat doen ze door het beheer en de exploitatie ervan op zich te nemen. In de Koeweide vinden ook grote evenementen plaats. Dat gebeurt in samenwerking met het dorpshuis.

Meer informatie: http://www.sporthaldekoeweide.nl/(externe link)  E-mail: info@sporthaldekoeweide.nl

Mofert mien dörpke (Montfort mijn dorpje)

Op de Facebook pagina ‘Mofert mien dörpke’ staat informatie over wat er speelt in het dorp.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina: https://nl-nl.facebook.com/MofertMD/(externe link)

Eetpunt Montfort

In Montfort kunnen inwoners die alleen zijn en graag gezellig samen willen eten zich melden bij het Eetpunt. Het is iedere twee weken op woensdag in café-zaal Biej de Vogel op de Markt. Op het Eetpunt kun je niet alleen eten, maar ook koken of leren koken. Dit alles gebeurt door inwoners die dat graag vrijwillig en met plezier doen. Als kok of als gastvrouw en gastheer. De café-eigenaar stelt zijn keuken en zaak daarvoor gratis open. Meld u uiterlijk de maandag van te voren aan.

Graag telefonisch aanmelden via Brigitte van Pol, telefoonnummer (0475) 54 23 33.

Open Bieb Montfort

Na sluiting van de oude bibliotheek in Montfort, werd die erg gemist door inwoners. Daarom is een groep inwoners aan de slag gegaan om een nieuwe bieb op te zetten. In de Open Bieb Montfort kunt u gratis een boek lenen en kranten en tijdschriften lezen. De bibliotheek is mogelijk door de vrijwillige inzet van inwoners.

Meer informatie: Piet Wolters, telefoonnummer (0475) 54 17 68.

Heeft u ook een goed idee?

Heeft u een idee voor uw dorp? Laat het ons weten via onze dorpscontactpersonen.

Heeft u gevonden wat u zocht?