Als inwoner kent u uw dorp op uw duimpje. U weet wat er goed gaat en wat er beter kan. Heeft u een idee dat uw dorp krachtiger kan maken? Laat het ons weten! Op deze pagina vindt u alvast inspirerende initiatieven van inwoners van Posterholt.

Dorpshuis Posterholt

Cultureel centrum De Beuk in Posterholt wil graag een Dorpshuis worden. Een plaats in het dorp waar inwoners en verenigingen elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. Stichting Beheer de Beuk is initiatiefnemer en werkt aan een beheer- en exploitatieplan. Daarnaast werkt Stichting Activiteiten de Beuk aan nieuwe activiteiten voor inwoners. Denk bijvoorbeeld aan een repair-café, GymFit, bridge en een open vrijwilligers Bibliotheek.

Meer informatie: info@activiteitendebeuk.nl / 0475-401708

Kernoverleg Natuurlijk! Postert

Stichting Kernoverleg Natuurlijk! Postert wil van Posterholt een bruisend dorp maken. Een dorp om trots op te zijn. Samen met inwoners werkt de stichting aan verbeteringen en zoekt naar manieren en mensen om dat mogelijk te maken. Daarbij treedt de organisatie op als intermediair tussen inwoners en de gemeente.

Meer informatie: www.natuurlijkpostert.nl.

Nieuw in Postert!

Inwoners van Posterholt vinden het belangrijk dat nieuwe inwoners het dorp leren kennen en zich er snel thuis voelen. Daarom hebben zij een informatiemap ontwikkeld waarin de dorpsgemeenschap zich presenteert aan nieuwkomers. Wanneer nieuwe inwoners de map overhandigd krijgen, worden zij uitgenodigd voor koffie en vlaai én een wandeling of fietstocht door het dorp.

Meer informatie: Mieke Schotemeijer 06 46 01 60 50 en Anneke Veelen (0475) 40 25 11

Sporthal De Wieë

Inwoners die gebruik maken van sporthal De Wieë hebben onder leiding van de handbalclub het beheer en de exploitatie van de zaal op zich genomen. Daarmee willen zij het voortbestaan de Wieë veilig stellen. De gemeente is juridisch eigenaar en ondersteunt de inwoners waar nodig.

Meer informatie: sportbedrijf@roerdalen.nl / 0475 402764

Samen koken, Samen eten

Woont u alleen? Dan is het niet altijd leuk om voor uzelf te koken en alleen te eten. Daarom organiseren inwoners 'Samen Koken, Samen Eten' in het KA-huis. Als u het leuk vindt om samen boodschappen te doen en te koken, wordt u om 10.30 uur verwacht. Wilt u alleen komen eten? Dat kan ook. U bent dan om 12.30 uur welkom. Samen koken en eten is een initiatief van een aantal inwoners van Posterholt.

Meer informatie: telefoon (0475) 21 07 74 of 06-28 20 22 72.

Heeft u ook een goed idee?

Heeft u een idee voor uw dorp? Laat het ons weten via onze dorpscontactpersonen.

Heeft u gevonden wat u zocht?