Als inwoner kent u uw dorp op uw duimpje. U weet wat er goed gaat en wat er beter kan. Heeft u een idee dat uw dorp krachtiger kan maken? Laat het ons weten! Op deze pagina vindt u alvast inspirerende initiatieven van inwoners van Sint Odiliënberg.

Toekomst voetbalvelden Sint Odiliënberg

De voetbalvelden in Sint Odiliënberg worden niet meer gebruikt door een fusie van de voetbalverenigingen van Melick en Sint Odiliënberg. Dit biedt kansen voor een nieuwe invulling. Tijdens verschillende bijeenkomsten spraken de inwoners uit Sint Odiliënberg over de ideeën die ze hebben. Wat goed is voor het dorp, nu en in de toekomst. En wat kan men zelf bijdragen aan de realisatie?

Ideeën

Er zijn verschillende thema’s aangedragen:

  • Evenementenveld
  • Natuurspeelplaats
  • Kinderboerderij

Met elk van deze thema’s is een werkgroep aan de slag gegaan. De werkgroepen werken de verschillende ideeën verder uit naar haalbaarheid en betaalbaarheid.

Nieuwsbrief

Met een nieuwsbrief informeerden de werkgroepen onlangs de rest van het dorp en andere geïnteresseerden. Nieuwsgierig? Bekijk de nieuwsbrief hieronder.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit initiatief? Stuur dan een e-mail naar samendoen@roerdalen.nl.

Dorpshuis-sporthal De Roerparel

De Roerparel in Sint Odiliënberg wordt niet alleen gebruikt om te sporten. Het is ook een Dorpshuis. Het beheer en de exploitatie is door de gemeenschap van Sint Odiliënberg opgepakt. Het is een ontmoetingsplaats binnen het dorp waar allerlei activiteiten plaatsvinden zoals biljarten, een open vrijwilligersbibliotheek en festiviteiten.

Meer informatie: info@deroerparel.nl

Heeft u ook een goed idee?

Heeft u een idee voor uw dorp? Laat het ons weten via onze dorpscontactpersonen.

Heeft u gevonden wat u zocht?