U mag geen gebied binnengaan dat door ons is afgezet of wegen berijden die zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Als u dat toch wilt doen, heeft u een ontheffing nodig.

Wat moet ik doen?

U vraagt een ontheffing aan bij de beheerder van de weg. Is dat de gemeente? Dan vraagt u de ontheffing bij ons aan via de knop hieronder. Lees hier welke voorwaarden er verbonden zijn aan deze ontheffing

Ontheffing inrijden afgesloten wegen aanvragen

Wilt u een ontheffing voor het vrachtwagenverbod aanvragen? Kijk dan op de pagina over de ontheffing van het vrachtwagenverbod

Welke ontheffingen kan ik aanvragen?

We hebben drie verschillende ontheffingen voor het inrijden van afgesloten wegen:

  1. Voor het berijden van de Meinweg tussen de spoorwegovergang en de parkeerplaats van Huttopia. Deze ontheffing wordt alleen afgegeven aan houders van een gehandicaptenparkeerkaart, 65-plussers en mensen die een regeling hebben getroffen binnen de Wmo. Geldigheid: maximaal 5 jaar.
  2. Algemene ontheffing voor een periode van 1 dag tot maximaal 1 jaar. Hieronder vallen evenementen en kortdurende werkzaamheden.
  3. Algemene ontheffing voor een periode van 1 jaar en een dag tot maximaal 3 jaar.

Wat kost het?

Tarieven ontheffing berijden afgesloten wegen
ProductKosten
Ontheffing 1€  106,-
Ontheffing 2€ 55,80*
Ontheffing 2, voor evenementen die korter duren dan 7 dagenGeen kosten
Ontheffing 3€ 183,90*
Ontheffing overzetten naar nieuw kenteken€ 35,50

*Heeft u een ontheffing nodig omdat u landbouwgrond wilt bereiken als eigenaar, pachter of landbouwbeheerder van die grond? Dan hoeft u geen kosten te betalen voor die ontheffing.

Hoe gaat het verder?

Na maximaal acht weken ontvangt u onze beslissing. Als we uw aanvraag toewijzen, ontvangt u ook een rekening. Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken bezwaar maken.

Vragen

Meer informatie over de ontheffingen vindt u in de beleidsregels ontheffingen afgesloten wegen. Heeft u nog vragen? Bijvoorbeeld omdat u niet zeker weet of u een ontheffing nodig heeft, of welke ontheffing u nodig heeft? Neem dan contact met ons op.

Heeft u gevonden wat u zocht?