Wilt u reclame plaatsen, bijvoorbeeld een uithangbord of een spandoek? Hiervoor gelden in Roerdalen regels. Welke regels voor u gelden is afhankelijk van verschillende zaken, bijvoorbeeld van waar u de reclame wilt plaatsen.

Wordt de reclame geplaatst buiten de bebouwde kom of langs een provinciale weg? Neem dan contact op met Provincie Limburg (externe link)om te kijken welke regels voor u gelden.

Wat moet ik doen?

Nadere regels reclame

  • Wordt de reclame geplaatst binnen de bebouwde kom? Controleer dan of uw reclame voldoet aan de nadere regels reclame Roerdalen 2020(externe link). Voldoet uw reclame aan de nadere regels? U mag de reclame dan zonder melding plaatsen.
  • Wordt de reclame geplaatst binnen de bebouwde kom? Voldoet de reclame niet aan de nadere regels reclame Roerdalen 2020(externe link) en blijkt uit de vergunningscheck dat het niet om een bouwwerk gaat? Vraag dan ontheffing aan.
  • Wordt de reclame geplaatst binnen de bebouwde kom? Voldoet de reclame niet aan de nadere regels en blijkt uit de vergunningscheck dat het gaat om een bouwwerk? Vraag dan ontheffing én een omgevingsvergunning aan.

Weet u niet zeker aan welke regels uw reclame voldoet? Neem dan contact met ons op.

Vergunningscheck

Controleer of de reclame die u wilt plaatsen wordt gezien als een bouwwerk. Doe hiervoor de vergunningscheck via het Omgevingsloket. Log hiervoor in met DigiD(externe link) (inwoners) of eHerkenning(externe link) (bedrijven).

Doe de vergunningscheck(externe link)

Blijkt uit de vergunningscheck dat u een omgevingsvergunning nodig heeft? Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning geldt een aparte procedure. Bekijk de pagina Omgevingsvergunning voor meer informatie over deze procedure.

Ontheffing aanvragen

Wilt u ontheffing aanvragen voor het plaatsen van reclame? Stuur ons hiervoor een brief, ter attentie van het college van B&W. Ons postadres vindt u op de contactpagina.

Bij de brief voegt u de volgende informatie toe:

  • Een kaart waarop u aangeeft waar u de reclame wilt plaatsen.
  • Specificaties over de grootte van de reclame.
  • Een tekening of foto van de reclame.

Wat kost het?

U vindt de kosten in de legesverordening(externe link). Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning is het niet mogelijk om een vast bedrag te noemen. De kosten worden pas duidelijk tijdens de procedure. Bekijk de pagina Omgevingsvergunning voor meer informatie.

Hoe gaat het verder?

Heeft u ontheffing aangevraagd? Dan hoort u binnen acht weken of u de ontheffing krijgt. Deze termijn kunnen wij met acht weken verlengen. Bent u het niet eens met onze beslissing, dan kunt u binnen zes weken bezwaar maken.

Heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd? Hiervoor gelden andere termijnen. Lees alle informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning op de pagina Omgevingsvergunning.

Heeft u gevonden wat u zocht?