Kan uw kind om financiële redenen niet sporten, muziek maken of lid worden van een vereniging? Dan kunt u een beroep doen op Stichting Leergeld of Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ook kunt u een bijdrage krijgen voor de opvang van uw kinderen. Hiervoor geldt wel dat uw inkomen lager is dan 120% van het sociaal minimum.

Lid worden van een vereniging

Stichting leergeld

Wil uw kind lid worden van een vereniging? Dan biedt Stichting Leergeld uitkomst. De stichting betaalt bijvoorbeeld het lidmaatschap of de spullen die uw kind nodig heeft. Meer informatie: www.leergeldroermondeo.nl.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Wil uw kind graag sporten, op muziekles, dansen, schilderen of toneel spelen? Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Meer informatie: www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Wet kinderopvang

Werkt u of volgt u een opleiding of traject naar werk? Is er daardoor geen ouder die fulltime thuis is voor de kinderen? Dan kunt u mogelijk kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Doe dat binnen drie maanden nadat u recht krijgt op toeslag. Bekijk of u recht heeft en hoe u toeslag aanvraagt op belastingdienst.nl.

Sociaal Wijkteam

Gemeente Roerdalen heeft een sociaal wijkteam. Dit team kent alle mogelijkheden die er in onze gemeente zijn. Het sociaal wijkteam denkt met u mee als het gaat over zaken als huishouden, zorg, vervoer, mantelzorg, opvoeden of geldzaken. Op de pagina Sociaal wijkteam leest u meer.

Heeft u gevonden wat u zocht?