Heeft u een laag inkomen? Kan uw kind hierdoor niet sporten, geen muziek maken of geen lid worden van een vereniging? Dan kunt u een beroep doen op Stichting Leergeld of het Jeugdfonds Sport en Cultuur. U kunt ook een bijdrage krijgen voor de opvang van uw kinderen.

Lid worden van een vereniging

Stichting Leergeld

Wil uw kind lid worden van een vereniging? Stichting Leergeld kan dit mogelijk maken. De stichting betaalt bijvoorbeeld het lidmaatschap of de spullen die uw kind nodig heeft. Meer informatie vindt u op de website van Stichting Leergeld(externe link).

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Wil uw kind graag sporten, op muziekles, dansen, schilderen of toneelspelen? Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan u hierbij helpen. De stichting betaalt bijvoorbeeld de contributie of spullen als sportkleding, dansschoenen of de huur van een muziekinstrument. Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur(externe link).

Tegemoetkoming kosten kinderopvang 

Heeft u sociale of medische problemen en wilt u uw kind(eren) naar de kinderopvang brengen? En krijgt u geen kinderopvangtoeslag? Dan kunt u een sociaal-medische indicatie (SMI) aanvragen. Als u deze indicatie krijgt, vergoeden wij tijdelijk (een deel van) de kosten van kinderopvang. Meer hierover leest u op de pagina over kinderopvang en peuterprogramma's

Sociaal Team Roerdalen

Het Sociaal Team Roerdalen denkt met u mee als het gaat over zaken als huishouden, zorg, vervoer, mantelzorg, opvoeden of geldzaken. Op de pagina Sociaal Team Roerdalen leest u meer.

Heeft u gevonden wat u zocht?